Kedvenc színed jelentése

om tattooNemrégiben elvégeztem a Pránanadi mesterfokozatát. A tanfolyam alkalmával vált világossá, hogy az én színem a türkiz. Ez fejezi ki leginkább a jellememet. Ha ezt a színt viselem, mindig jó hangulatba hoz, frissnek és fittnek érzem magam tőle. Olyan mély hatást gyakorolt rám ez a szín, hogy a tarkómra tetováltattam egy türkiz színű OM jelet, amely egy ősi indiai, tibeti jel, a buddhizmusból eredő szimbólum. A legszentebb mágikus hang, minden mantra közül a leghatalmasabb, mely megvilágosodáshoz, a legfelsőbb létezővel való egyesüléshez vezet. De milyen jellemet sugall a türkiz szín? Talán kezdjük is ezzel a sort. 

 

türkiz.jpg TÜRKIZ

Amennyiben hozzám hasonlóan a türkiz a színed, akkor téged is jellemez a maximalizmus. A türkiz az érzelmi irányítás és egyensúly színe. Ez a szín céltudatosságot sugall, nyugalmából mély béke származik. A türkiz csökkenti a nyilvánosság előtt beszélő idegességét. A türkiz a szív megnyitója és az érzelmek gyógyítója. A türkiz szereti a jó barátságot. Célja, hogy sikeres legyen. Szüksége van arra, hogy megtalálja a helyét a világban. Szükségét érzi, hogy népszerű legyen. Szereti az élet élvezetét. Képzelőereje nagy, kreatív és ebből fakadóan népszerű, a dolgok mélyére lát és gyorsan megtalálja a közös hangot embertársaival. Ez a színárnyalat segíti a tudat kiteljesedését, nyitottságot közvetít, feloldja a keserűséget és megszabadít a lelki terhektől.

sárga.jpgSÁRGA

Ha kedvenc színed a sárga, akkor általában optimista vagy és mindenben, mindenkiben a jót keresed. Eszes, kompromisszumkész és barátságos ember vagy, aki mellett sohasem lehet unatkozni. Szereted a jobbnál jobb ételeket, a kellemes beszélgetéseket, és szereted a társasági életet. Nyitott személy vagy, aki élvezi az élet minden pillanatát és mindig figyelsz, hogy amit teszel azzal senkit ne zavarj. Milyen hatással van Rád ez a szín? Javítja a közérzetet, az agyműködést és vidám hangulatot varázsol maga körül. Gyógyászati alkalmazás alatt stimulálja az idegpályákat, és tisztítja a szervezetet.

piros.jpgPIROS

 Amennyiben kedvenc színed a piros, minden bizonnyal szenvedélyes és vonzó egyéniségként ismer környezeted. Merész és bevállalós vagy, aki vágyik a figyelemre, ugyanakkor nagyon dinamikus és olykor lobbanékony a természeted. A piros szín igazi hangulatjavító szín. Ezt az erőteljes színt a test és lélek stimulálására is használják, valamint a vérkeringés javítására.

kék.jpgKÉK

 Ha a kék árnyalatait tekinted kedvenc színednek, akkor őszinte és megértő, megbízható ember hírében állsz. Intelligenciád kiemelkedően magas és gondolkodásod is érettebb mint azoké akik más színt kedvelnek. Kutatások bizonyítják, hogy a kék szín és árnyalatai nyugtatóan hatnak az idegrendszerre. Gyógyászatban a kéket fájdalomcsillapításra használják, mivel csökkenti a vérnyomást, a pulzust és szabályozza a légzést. Az indigókék különböző árnyalatai rendbe hozza a bőrproblémákat, az ibolya pedig serkenti a szív-érrendszer- és tüdő aktivitását.

lila.jpgLILA

 Ha a lilát részesíted előnyben, akkor olyan ember vagy aki szeret a társaság középpontjában lenni. Párkapcsolatodban érzékeny és őszinte vagy. Sok barát vesz körül, mert szívből tudsz lelkesedni és érdeklődni a dolgok iránt, ám bizonyos területeken a kielégületlenséget is jelenti. A lila boldogít és megnyugtat.

 rózsaszín.jpgRÓZSASZÍN

 A rózsaszín kedvelőjeként ideális barát vagy, mert mindig szívesen meghallgatod a másikat. Barátaid tudják, hogy titkuk nálad biztonságban van. Mivel maga a szín is bohókás, így Te is kissé gyerekes ént mondhatsz magadénak, de ez semmiképp sem hátrány. A rózsaszín köd a Te esetedben pozitívum.

fehér.jpgFEHÉR

 Ha kedvenc színed a fehér, ízig-vérig vezéregyéniség vagy, ami kitartásodban is megnyilvánul. Nem hátrálsz meg amíg el nem éred a célodat. Ugyanakkor emberséges, becsületes és tiszta ember vagy. Mindenről van véleményed és ezt nem is rejted véka alá. Jó megfigyelő vagy, átlátod a helyzeteket, ám túlzott őszinteségeddel olykor akaratlanul is megbántasz másokat.

zöld.jpgZÖLD

A zöld szín tetszik a legjobban? Ezesetben megértő társ vagy, bárkivel megtalálod a közös hangot, barátságos vagy a személyiségednek köszönhetően. Nem komplikálod túl a dolgokat, inkább a természetesség és a könnyedség jellemez. Talpraesett vagy ami további előnyökhöz juttat társasági életed során. A zöld megnyugtat és harmóniát áraszt.

 fekete.jpgFEKETE

A fekete nálad mindent visz? Ez érett gondolkodásra és független személyiségre vall. Rendkívül határozott vagy ezért minden társaságban vezéregyéniségként ismernek. Kifejezetten okos vagy. Bár társaid gyakori hangulatváltozásaid miatt kissé kiszámíthatatlannak tartanak, ez nem akadályoz abban, hogy könnyen meghódítsd a kiszemelt személyt. Hallgass intuícióidra, remek megérzéseid vannak!

narancs.jpgNARANCS

Szereted a narancs árnyalatait? Akkor környezetedben biztosan sokan egyetértenek azzal, hogy Imádsz élni, kreatív, kissé szórakozott és bátor vagy. Nem szereted ha korlátoznak és nem maradsz meg a túl komoly és bonyodalmas kapcsolatokban sem. Számodra a kulcsszó az egyszerűség és az átláthatóság. A narancssárga a vidámság, a kedvesség színe. A narancssárgát a tüdő gyógyítására használják, valamint az energiaszint növelésére, mivel növeli a szív aktivitását. Ezen kívül elősegíti a gyomorsav termelődését.

 barna.jpgBARNA

A barna szín az állandóság, a biztonság és a megbízhatóság színe. Esetedben az észérvek és az érzelmek mindig harmóniában vannak. Ám olykor mégis gyakorlatiasabb vagy. Ha ezt a színt sokat viseled, környezeted számára egyszerre sugallhatsz melegséget, de szomorúságot is. Keresed az olyan társat, aki energiát és vidámságot visz az életedbe. Érzelmeid mélyek, és nagyon vágysz egy biztonságot nyújtó kapcsolatra lelki társaddal.

szürke.jpgSZÜRKE

 Ez a szín semlegességgel és némi mesterkéltséggel ruház fel Téged ugyanúgy, mint a domináns fekete. Ha ezt viseled, tudnod kell, hogy, tudat alatt falat húzol magad köré. Azt sugallod, hogy nem akarsz mások dolgaiba avatkozni, ezért nem vagy épp a társaság középpontja. A szürkéhez minden szín jól illik, dobd fel egy kicsit! ;)

 

 Ezt a cikket itt is elolvashatod

 

tudastar.pngTUDÁSTÁR

Tájékozódj, mielőtt döntesz! nyil-feher.png

segithetek.pngSEGÍTHETEK?

Vedd fel velem a kapcsolatot! nyil-feher.png

 

 

Top ;