FÉRFI MELLKISEBBÍTÉS

Copyright: <a href='http://hu.123rf.com/profile_ferli'>ferli / 123RF Stock fotó</a>

 

A gynecomastia (ginekomasztia) olyan műtéti eljárás, amely a férfi mellkas mellszerű képződményét korrigálja, távolítja el műtéti úton. Férfiak esetében a nőiesen megnövekedett mell az orvosi problémák mellett komoly pszichés terhet is jelenthet. A férfi mellben a hormonváltozások vagy a hormontartalmú gyógyszerek szedése következtében megnagyobbodhat a mirigyállomány és a környező zsírszövet mennyisége is felszaporodhat. 

 

GINEKOMASZTIA ELŐNYEI

 

A férfi mell megfelelő arányú lesz, igazodni fog a testalkathoz. A férfi mellkas visszanyeri maszkulin formáját. A műtét segít visszanyerni az önbizalmad, jobban érzed majd magad a bőrödben. Eredménye azonnal látható, a teljes gyógyulás kb. 1 hónap, a mell végleges formáját 2 hónap alatt nyeri el. A műtéti hegek fokozatosan halványulnak, a ginekomasztia esetében szinte nyom nélkül gyógyulnak. Foglalkozásodtól függően már 1 hét után visszatérhetsz a munkába.

 

GINEKOMASZTIA ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK 

 

Mielőtt sor kerülne a mellkisebbítésre, konzultálsz a plasztikai sebészeddel és előzetes vizsgálatokon veszel részt, amely laborvizsgálatot és EKG-t takar. Arról, hogy további vizsgálatokra van-e szükség, plasztikai sebészed ad felvilágosítást.

 

MŰTÉT MENETE

 

A ginekomasztia műtétet minden esetben jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha komplikációk lépnének fel a plasztikai beavatkozás közben. A műtétet altatásban végezzük. A férfi mell kisebbítése általában 1 órát vesz igénybe és a ginekomasztia után 1 éjszakát kell a kórházban töltened. A ginekomasztia során a metszés a mellbimbó alsó részén történik, ami a műtét után általában szinte nyom nélkül gyógyul. A műtéti területre szoros kötés kerül, melyet 2-4 hétig viselned kell (ez az időtartam hosszabbodhat, ha a férfi mellkisebbítés zsírleszívással volt kombinálva).

 

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

 

A varratokat általában a műtétet követő 7-10. napon távolítjuk el. A varratszedést követő néhány hétben még viselned kell a szorítókötést. A műtét utáni időszakban kerülnöd kell a fokozott fizikai terhelést, de a hétköznapi aktivitás megengedett. A férfi mellkisebbítés végeredményét körülbelül a beavatkozást követő 2. hónap végén már láthatod.

 

GINEKOMASZTIA KOCKÁZATAI


A mellplasztikai műtétek során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Fontos tudni azonban, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a ginekomasztia is kockázattal jár. Azzal együtt, hogy évente több százan esnek át problémamentesen ginekomasztia beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, gyulladás, keloidos hegképződés, aszimmetria. A mellbimbó érzékenységének megváltozását is eredményezheti a ginekomasztia beavatkozás, de ez általában átmeneti. A mellbimbó és a mell tartós érzéketlensége kevés esetben fordul elő.

 

Copyright: <a href='http://hu.123rf.com/profile_sarahdesign'>sarahdesign / 123RF Stock fotó</a>A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 540.000 forint

Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

 

tudastar.pngTUDÁSTÁR

Tájékozódj, mielőtt döntesz! nyil-feher.png

segithetek.pngSEGÍTHETEK?

Vedd fel velem a kapcsolatot! nyil-feher.png

 

 

Top ;