ZSÍRLESZÍVÁS

Copyright: <a href='http://hu.123rf.com/profile_andreypopov'>andreypopov / 123RF Stock fotó</a>

 

A zsírleszívás ideális megoldás lehet azok számára, akiknek nincs jelentős súlytöbbletük, de bizonyos testtájakon lokális zsírfelesleg mutatkozik. Általában ettől a feleslegtől szinte lehetetlen torna vagy fogyókúra által megszabadulni. A zsírleszívás nem a fogyókúra alternatív módszere.

 

 

ZSÍRLESZÍVÁS ELŐNYEI

 

Eredménye azonnal látható, a végleges állapot pár hónap múlva áll be. A zsírleszívást egyedi módon négy ultrahangos alakformáló kezeléssel kombináljuk. A zsírleszívás a test bármely részén elvégezhető: toka, felkar, férfi mell, has, csípő, fenék, comb és térd területein. Mindössze néhány milliméteres heg marad a bőrön. Általában pár napon belül visszatérhetsz a munkába.

 

ZSÍRLESZÍVÁS ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

 

Mielőtt sor kerülne a zsírleszívásra, konzultálsz majd a plasztikai sebésszel és vizsgálatokon is részt kell venned, mely laborvizsgálatot és EKG-t foglal magában. Arról, hogy további vizsgálatokra van-e szükség, plasztikai sebészed ad majd felvilágosítást. A zsírleszívás mellé speciális ultrahangos alakformáló kezeléseket biztosítanak, melyeket a beavatkozás előtt vehetsz igénybe.

 

MŰTÉT MENETE

 

A zsírleszívást minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha komplikációk lépnének fel a műtét közben. A zsírleszívást altatásban és helyi érzéstelenítésben is el lehet végezni, attól függően, hogy mekkora területről és milyen mennyiségű zsírt kell eltávolítani. A beavatkozás általában 1-1,5 órát vesz igénybe. A műtét során sebészed először egy kisebb bőrmetszésen keresztül speciális oldattal tölti fel az adott területet, ami csökkenti a vérzést. Majd a megfelelő nagyságú szívócsövek bevezetésére kerül sor a bőr alatti zsírszövetekbe, ahonnan ezen keresztül kontrollált mozgással fellazítja, töri a zsírt. A kiszabadított zsírszövetet plasztikai sebészed műtéti vákuum segítségével leszívja, eltávolítja, vastagságát a környezetben lévő réteg vastagságához igazítja. A behatolás egy nagyon kicsi, 5mm-es vágáson keresztül történik, ezért a hegek alig láthatók. A plasztikai beavatkozás során a zsírleszívás legújabb módszerét, az úgynevezett hatásnövelt (PAL – Power Assisted Liposuction) vibrációs zsírleszívást alkalmazzák. Ez a speciális, nagy hatásfokú vibrációképes készülék a hagyományos módszerhez képest sokkal kíméletesebbé és gyorsabbá teszi a műtétet. Egy zsírleszívás alkalmával max. 2 liternek megfelelő zsírt lehet eltávolítani, ezért lényegesen könnyebb nem leszel a műtét után, az alakod azonban kecsesebb, formásabb, esztétikusabb lesz. A zsírleszívást négy ultrahangos alakformáló kezeléssel kombinálják. Az első két kezelést közvetlenül a beavatkozás előtt, a másik két kezelést a műtét után veheted igénybe. A kezelések segítségével könnyebben lehet a zsírt eltávolítani, a bőröd feszesebb lesz, az alakod még csinosabbá, formásabbá válik. Az ultrahangos alakformáló kezeléseket ingyen biztosítják a zsírleszívás mellé. Zsírleszívás után közvetlenül rád kerül egy kötés és speciális zsírleszívás utáni szorító ruha. Ezt a ruhát még a műtét előtti időszakban választod ki sebészeddel és a műtétet követően általában 4-6 hétig kell viselned. Ez a ruha segít abban, hogy bőröd visszatapadjon, feszessé váljon, alakod karcsúbb legyen. Attól függően, hogy a zsírleszívás helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban történt-e, néhány órát vagy 1 éjszakát kell a kórházban töltened.

 

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

 

A zsírleszívás után mindössze néhány milliméteres hegek maradnak az adott területen. A varratszedésre a beavatkozást követő 7. napon kerül sor, a rugalmas, műtét utáni ruhát pedig 4-6 hétig kell hordanod. Mivel a zsírleszívás után a kezelt terület véraláfutásossá válik, orvosaink ajánlanak neked egy speciális krémet, amelynek használata segít abban, hogy a véraláfutások hamarabb felszívódjanak.

A zsírleszívásnak általában már 1-2 hét után nem lesz látható nyoma. Az első héten valószínűleg lesznek fizikai fájdalmaid, de ez jól kezelhető fájdalomcsillapítóval. Úgy érzed majd, mintha beütötted volna a kezelt területet. A felépülésed ideje nagyban függ a zsírleszívás területének nagyságától és gyakorlatilag már pár napon belül visszatérhetsz a munkába, mégis javasolom, hogy lehetőség szerint egy hétig maradj otthon pihenni. Habár a zsírleszívás hatása azonnal látható, a végleges eredmény kialakulásához több hónap szükséges. Ez idő alatt regenerálódik a kezelt terület, kialakul a tested végleges formája. Új alakodat tovább megőrizheted, ha megtartod testsúlyodat és egészséges életmódot folytatsz.

 

ZSÍRLESZÍVÁS KOCKÁZATAI

 

A zsírleszívás során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Azonban mint minden sebészeti beavatkozás, a zsírleszívás is kockázattal jár, azzal együtt, hogy évente több ezren esnek át problémamentesen ezen a műtéten és elégedettek az eredménnyel. Ilyenkor kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, altatással szembeni túlérzékenység, kisebb vérerek sérülése, keloidos hegképződés, heg begyulladása, aszimmetria, kisebb-nagyobb vérveszteség. Sokan tartanak a zsírembóliától, de fontos hangsúlyozni, hogy bár előfordulhat, nagyon ritka. 

 

Copyright: <a href='http://hu.123rf.com/profile_sarahdesign'>sarahdesign / 123RF Stock fotó</a>

 

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!

ÁR: 295.000 forint (helyi érzéstelenítésben, kis terület) 480.000 forint (altatásban, max. 3kg eltávolítása)

Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

 

 

 

tudastar.pngTUDÁSTÁR

Tájékozódj, mielőtt döntesz! nyil-feher.png

segithetek.pngSEGÍTHETEK?

Vedd fel velem a kapcsolatot! nyil-feher.png

 

 

Top ;