AZ 5+1 LEGÜTŐSEBB PLASZTIKAI MŰTÉT KÉRDÉS

Most megválaszolom egy blogcikk formájában azt a 6 kérdést, amit 2011 óta a legtöbbször tesznek fel nekem a leendő ügyfeleim. Azért is gondoltam arra, hogy mindenképp tetszeni fog Neked ez a cikk, mert ha plasztikai műtét beavatkozásán gondolkozol, biztos van az 5+1 közül legalább egy olyan kérdés, ami felmerül benned is. Lássuk hát az elsőt

1.) Vannak-e rossz plasztikai sebészek, ‘hentesek’ Magyarországon?

A plasztikai sebészetről is elmondható, hogy ugyanolyan, mint bármelyik másik szakma. Fodrászok között is vannak profi szakemberek és vannak kevésbé ügyesek is, pedig mindannyian elvégeztek egy szakmájukra vonatkozó képzést és megszerezték a vizsgát, amivel hivatalosan dolgozhatnak. Nagy különbség, hogy a plasztikai műtét beavatkozásának nagyobb a tétje, az egy életre szóló döntés, míg mondjuk egy hajfestés vagy hajvágás szerencsére nem az. Hogy a példánál maradjunk, mitől jó egy fodrász? Van érzéke, tehetsége, két ügyes keze. Megfelelő minőségű anyagokkal dolgozik. Folyamatosan képzi magát, lépést tartva az újdonságokkal. No és azt hiszem a legfontosabb a rutin és a tapasztalat, hiszen ahogy a mondás tartja,  gyakorlat teszi a mestert. Így azt kell mondanom, hogy sajnos a plasztikai sebészek között is vannak olyanok, akik nem biztos, hogy azt az eredményt tudják garantálni számodra amit te elképzelsz. Épp ezért nagyon megválogatom, hogy kikkel működök együtt.

Nagy különbség, hogy a plasztikai műtét beavatkozásának nagyobb a tétje, az egy életre szóló döntés, míg mondjuk egy hajfestés vagy hajvágás szerencsére nem az.

Büszke vagyok rá, hogy 2011 óta kivétel nélkül minden Ügyfelem elégedett. Olvass el néhány véleményt! Sajnos vannak, akik csak később találnak rá a Szépészet.hu-ra. Magyarországon is csalóka lehet a hírnév és a marketing, e területen is. Nem feltétlen a legmodernebb weboldal mögött vannak a legjobb sebészek. Azt viszont bátran ki merem jelenteni, hogy egyik plasztikai sebésznek sem kifejezett gonosz szándéka az, hogy csúnya munkát végezzen, csak ha a legjobb szándék mögül hiányzik a kézügyesség vagy tapasztalat, akkor bizony a páciens csalódott lesz. El kell mondanom, hogy az elmúlt években sajnos egyre többen érdeklődnek korrekciós műtétekkel kapcsolatban nálam, ami azt jelenti, hogy valahol már volt egy plasztikai műtét beavatkozása a hölgynek és nem elégedett, tehát újra kés alá kell feküdnie. Vagyis ha elsőre nem jól választasz, az dupla költség, dupla fájdalom és gyógyulási idő. Nyilván számodra is egyértelmű, hogy első alkalommal lehet a legjobb eredményt elérni, nem akkor, amikor valakit már harmadszorra vagy negyedszerre operálnak meg.

 2.) Vélemények a neten, közösségi csoportok

Jó nagy témakör ez is, órákig tudnék róla mesélni! Szerinted mennyire lehet biztonságos, ha a csajok szakmai tudás nélkül, csak a saját és egyetlen alkalommal történő személyes tapasztalatukra hagyatkozva (egyem a szívüket, csupa jó szándékkal!) ajánlanak Neked valamit, ami számodra nem a legmegfelelőbb választás. Jó ha tudod, hogy ráadásul ezekben a csoportokban vagy oldalakon előfordul az is, hogy érdekek alapján írnak hozzászólásokat a plasztikai sebészek által megbízott emberek, akár asszisztenseik ügyfélszerzés céljából, vagy azért, hogy a konkurenciát  leszólva, becsmérelve inkább őket válassza az ügyfél. Van néhány csoport, amihez kíváncsiságból csatlakoztam ugyan, viszont nem hirdetem magam ott és nem is kommentelek vagy írok rá ezekre a hölgyekre privátban, mert én azt nem tartom korrektnek és etikusnak, hogy letámadjam vagy győzködjem őket. Ha megkeresnek, természetesen nagyon szívesen állok rendelkezésükre.

azoknak fogok segíteni, akik már elhatározták, hogy szépészeti műtétet szeretnének és nem rábeszélek bárkit és mindenkit a plasztikai műtét elvégeztetésére.

Amikor az országban elsőként plasztikai szaktanácsadóként kezdtem el a Szépészet.hu oldalon tanácsokat adni nőtársaimnak, akkor az volt a misszióm vagy küldetésem, hogy azoknak fogok segíteni, akik már elhatározták, hogy szépészeti műtétet szeretnének és nem rábeszélek bárkit és mindenkit a plasztikai műtét elvégeztetésére. Annak leszek tanácsadója, aki ezt igényli és kéri tőlem. Ha akarod, Neked is! 🙂 

3.) Ha nem elégedett a páciens, bepereli az orvost

Az a véleményem, hogy minden plasztikai sebésszel előfordul, hogy van elégedetlen páciense. Nem feltétlen amiatt, mert ő végez el rosszul egy műtétet! A plasztikai műtét egy közös projekt veled! A sebész mindent megtesz azért, hogy a műtét jól sikerüljön! A műtét előtti és utáni hónapokban viszont Rajtad múlik, hogy milyen lesz a végleges eredmény. Gondolok itt konkrétan akár a dohányzásra, ami egy nagyon tipikus probléma (Olvasd el a Szépséggyilkos dohányzás cikket!) Emellett beszélhetünk akár a seb- és hegkezelésről, a higiéniai szabályokról, a fertőzések elkerüléséről.

A plasztikai műtét egy közös projekt veled!

A szigorú orvosi utasítások be nem tartása, figyelmen kívül hagyása jelenti a legnagyobb veszélyt! A legtöbb esetben sajnos a páciens, a saját hibájából nem gyógyul úgy, ahogy az elvárható lenne. Emellett, tapasztalataim alapján több esetben is előfordul, hogy a páciensnek van egy irreális elvárása a végeredménnyel kapcsolatban, amit az ő genetikai, testi adottságai alapján lehetetlen kivitelezni! A plasztikai sebészek ugyanis nem varázslók! Azt szokták mondani viccesen, hogy hozott anyagból dolgoznak, vagyis abból igyekeznek kihozni a lehető legjobbat, amid van…. És ha már a genetikánál tartunk, …

4.) “A barátnőmnek 400-as implantja van, nekem is az kell!”

A mellimplantátumnál a legtipikusabb mértékenység, hogy hány köbcentis. Az implantátumigényt azonban sokféle szempont szerint kell egyénre szabni és kiválasztani. Például mellkas adottságai, mirigyállomány mennyisége, bőr rugalmassága, a testmagasság és a testhez viszonyított arányok, stb… Én azt szoktam javasolni, hogy ne a köbcentiszám alapján akarj döntést hozni, hanem a konzultáción légy nyitott és az orvossal együtt találjátok meg, hogy számodra mekkora lenne az ideális méret és forma, és hogy az fizikailag hogyan kivitelezhető.

Volt például, egy kedves Ügyfelem, Évi, aki átlagos melleket szeretett volna (semmi feltűnőt) és ijedtében lépett kettőt hátra, amikor az orvos ötszázas implantátumot javasolt neki. Aztán belepróbálták a sportmelltartóba és Évi lepődött meg a leginkább, hogy az ő ~180 centi magasságához és hangúlyosabb csípővonalához átlagos méretűnek és kellemesen arányosnak tűnt az 500-as méret, így adta ki a homokóra formát a teste. Így hát ne a barátnőd implantátumának köbcentiszáma legyen az, amivel megérkezel a konzultációra, inkább az elképzelésedről beszélj, hogy mekkora melleket szeretnél a jelenlegihez, illetve a csípőd és derekad arányaihoz képest!

5.) Zoé, mondd meg nekem, hogy XY plasztikai sebész jó választás-e!

Rendszeresen megkapom a kérdést, hogy miért nem publikus, hogy kikkel, milyen orvosi központokkal és plasztikai sebészekkel működök együtt. Miért nincs egy lista a weboldalamon, vagy akár egy feketelista a Szépészet.hu-n, hiszen nyilván tudom kik azok a sebészek, akiktől többen is érkeztek hozzám korrekcióigénnyel az évek során.

Több oka van. Ez nemcsak azért nem publikus, mert üzleti titoknak minősül, hogy kikkel kötöttem szerződést. Én fordítva dolgozom, a Te igényeidhez keresem meg azt az orvost, akinek Téged foglak ajánlani. Így ő már a kérésemre, Szépészet.hu ügyfélként, kiemelt figyelemmel bánik veled. Ráadásul el is kísérlek hozzá a konzultációra és ott leszek veled a műtét előtt is!  De nem mondhatok olyat, hogy XY sebészhez semmiképpen ne menj és nem készíthetek feketelistát, mert az hitelrontásnak minősülne és járhatnék a bíróságra a perek miatt. Pedig hidd el, van olyan “celeb sebész” akinek nem feküdnék a keze alá. Az én feladatom egyszerűen csak annyi, hogy a kezdetektől a gyógyulás végéig melletted legyek, jótanácsokkal támogassalak és Téged ahhoz a sebészhez juttassalak el, akire szükséged van. Így veszem le a terhet a válladról, hogy ne neked kelljen orvost keresni, esetleges hamis internetes információk alapján. 

+1 kombinált műtét – ha már altatásban vagyok, egyszerre letudom a 2 műtétet

Vannak olyan műtétek, amiket valóban hajlandóak az orvosok egyszerre vállalni mert egy testrészt érint és így logikus. Például mellfelvarrás és implantátum beültetése. Vannak olyan beavatkozások, amiket praktikus egyszerre elvégezni, annak ellenére, hogy külön testrészeket érintenek. Például zsírleszívás a hasról és saját zsírbetöltés az arc ráncaiba. Vannak viszont olyan műtétek, amiket semmiképpen nem lenne jó ötlet egyszerre megvalósítani. Például mellimplantátum és fenékimplantátum behelyezése. 

Felsorolok néhány érvet a kombinált műtét mellett és ellene. Csak érintem a témát, de ha bizonytalan vagy írj és nagyon szívesen válaszolok a téged foglalkoztató kérdéseidre. Sok nő egyszerre szeretne túllenni a dupla műtéten, mert általában így kicsit olcsóbb. Ha ez orvosilag is logikus és indokolt, akkor lehetséges. Két műtétnél ugyebár dupla altatásról, dupla kórházi költségről, dupla gyógyulási időről beszélünk. Viszont így külön műtétekként elvégezve a beavatkozásokat rövidebb ideig kell altatni, vagyis kevesebb ideig maradsz eszméletlen, ami előny, mert a rövidebb altatás nem terheli meg annyira a szervezetet. Két külön műtétnél nincs egyszerre két területen fájdalom, szerintem éppen elegendő a szervezetednek egy testrészt regenerálni, sebgyógyítani és megszokni az érzést, a mozgást. Tehát van előnye és hátránya is a kombinált műtétnek. Bízd a plasztikai sebészre, hogy számodra mit javasol, ugyanis ő és az altatóorvos is figyelembe veszi a döntésnél az egészségi állapotodat, meglévő betegségeid műtétre ható kockázatait is. 

Remélem volt olyan kérdés ami a te fejedben is megjelent és most választ kaptál rá. Nyilván itt, ebben a cikkben csak érintettem a témát, ha szükséged van további tájékoztatásra ne szégyenlősködj, írj nekem, nagyon szívesen segítek Neked is!