Arcplasztika

Az arcplasztika ideális megoldás mindazoknak, akiknek a bőre az idő előrehaladtával megereszkedett. A laza, lógó bőr az arcon és a nyakon jó eredménnyel korrigálható műtéti beavatkozással. Kisimíthatók a mély ráncok, feszesebbé tehető az arc és a nyak bőre. Általában 40 éves kor felett végezzük az arc­ és nyakplasztikát.

AZ ARCPLASZTIKA ELŐNYEI

Hatása évekig tart, szemben a műtét nélküli arcfiatalítással. Eredménye azonnal látható, az arc a végleges eredményt kb. 6 hét múlva fogja mutatni. A műtéti hegek a fül és a haj ívében helyezkednek el, szinte láthatatlanok és fokozatosan halványulnak. Fiatalabb kinézetet biztosít, a sminkelés könnyebbé válik. Segít, hogy visszanyerd az önbizalmat és az önbecsülést. Az arcplasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény.

ARCPLASZTIKA ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

Mielőtt sor kerülne az arcplasztikára, szűrővizsgálaton kell részt venned, ez laborvizsgálatot és EKG­t foglal magában. 

A MŰTÉT MENETE

Az arcplasztika során a műtéti metszések a hajas fejbőr területén a fül előtt, onnan visszakanyarodva a fül mögött és a tarkótájon ismét a hajas fejbőrön haladnak, többségében nem feltűnő helyen. A plasztikai sebészed a műtét során az arc bőrét feszesíti, a felesleges, petyhüdt bőr eltávolításra kerül. Az arcplasztika kombinálható nyakplasztikával is. Szükség esetén a nyakplasztika előtt zsírleszívást hajt végre a nyak és az áll területén, majd ezen a részen is eltávolítja a felesleges bőrréteget. Az arcplasztikával együtt elvégezhető a szemhéj plasztikája, illetve a ráncok töltőanyaggal való feltöltése is. Az arcplasztikát minden esetben  technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha esetleg komplikációk lépnének fel a plasztikai műtét közben. Ez rendkívül ritkán fordul elő, így ez inkább csak óvintézkedés. Az arcplasztikára altatásban kerül sor, a műtét kb. 2-­3 órát vesz igénybe. Az arcplasztika után 1 éjszakát kell a kórházban töltened. A plasztikai sebészed indokolt esetben meghosszabbíthatja ezt. Ezt a rövid időt egy igényesen felszerelt, komfortos, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában fogod tölteni. Az arcplasztika után egy speciális, rugalmas maszk kerül a fejre, melyet a beavatkozás utáni néhány hétben kell viselned.

 VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

Az arcplasztika után egy rugalmas maszkot és szorítókötést adnak rád, mely csökkenti a duzzanatot és segíti a gyógyulást. A szorítókötést általában 1 hét után távolítja el az orvosod. Az arcplasztikát követő első időszakban lesznek fájdalmaid, de ezek hagyományos fájdalomcsillapítókkal jól enyhíthetők, 2-­3 napon belül azonban általában megszűnik az aktív fájdalom. Az arcfelvarrás után az arc megduzzad, feszül, néhány helyen véraláfutásossá válik. Ezek a tünetek általában az arcfelvarrást követő 1-­2 héten belül megszűnnek.

A 10­-14. napon kerül sor a varratszedésre, ez után már feltűnés nélkül térhetsz vissza a munkába. Az arcplasztika utáni 1 hónapban tartózkodnod kell a fizikai aktivitástól, előrehajolástól és az olyan tevékenységektől, amelyek vérnyomás emelkedéssel járnak, mert ez növeli a bevérzés kockázatát. Javaslom, hogy a műtét után még néhány hétig viseld éjszakánként a rugalmas maszkot a legjobb eredmény elérése érdekében. A hegek gyógyulásához kerülni kell a dohányzást és a napsugárzást. Megfiatalodott arcod feszességét tovább megőrizheted, ha egészséges életmódot folytatsz.

AZ ARCPLASZTIKA KOCKÁZATAI

Az arcplasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Bár fontos, tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, az arcplasztika is kockázattal jár, attól függetlenül, hogy évente több ezen esnek át problémamentesen arcplasztikai beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, gyulladás, fertőzés, altatással szembeni túlérzékenység, gyengeség, ritka esetben átmenetileg működési zavar lehet az arc mimikai izmaiban.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 890.000 forinttól a szükséges beavatkozás mértékétől függően
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!