Combplasztika

A combplasztika során korrigálható a comb feszessége, eltávolítható a felesleges bőr, esetleg zsírszövet. Amennyiben szükséges, a combplasztika fenékplasztikával is kombinálható. A combod a testalkatodhoz igazodó, formásabb, feszesebb lesz.

A COMBPLASZTIKA ELŐNYEI

Eredménye azonnal látható, a combod végleges formája a következő 1 hónapban alakul ki. Újra belebújhatsz a kedvenc nadrágodba, ruhádba. Ha irodai munkát végzel, általában már 2 hét után visszatérhetsz dolgozni.

COMBPLASZTIKA ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

Mielőtt sor kerülne a combplasztikára, konzultálsz a plasztikai sebészeddel és vizsgálatokon is részt kell venned, mely laborvizsgálatot és EKG­t foglal magában. Arról, hogy további vizsgálatokra van­-e szükség, plasztikai sebészed ad felvilágosítást.

A műtét előtt plasztikai sebészeddel közösen választjátok ki a combplasztika után viselendő, speciális szorító ruhát.

A MŰTÉT MENETE

Többfajta combplasztikai beavatkozás létezik, melyekkel különböző, speciális területet korrigálnak. A mini combplasztika segíthet a megnyúlt bőr eltávolításában, amely a kor előrehaladtával vagy a súlyingadozásnak köszönhetően alakul ki. A vágás harántmetszésben a comb és az intim terület kereszteződésénél helyezkedik el. A bőr ­ és szükség esetén a zsír eltávolításra kerül, a feszesített bőr formás alakot és feszességet biztosít a combnak. A klasszikus combplasztika eltávolítja a felesleges, lógó bőrt és zsírt a belső comb felső részéről. A metszés T vagy L formájú, az ágyékba esik és a vágás az ágyéktól a fenék áthajlásába vezet. A plasztikai sebész a bőrt megemeli, a felesleges bőr és zsír eltávolításra kerül, mely során formássá válik a láb és feszessé a bőr.

A combplasztikát minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha komplikációk lépnének fel a műtét közben. A műtétre minden esetben altatásban kerül sor. A beavatkozás általában 2-­3 órát vesz igénybe. Attól függően, hogy mekkora korrekcióra van szükség, plasztikai sebészed javasolhatja, hogy a műtétet két lépésben végezzétek el. Ilyenkor általában fél év telik el a két műtét között, ugyanakkor a hegesedési folyamat során a bőr kevésbé feszül, a hegek vékonyabbak lesznek és szebben gyógyulnak. A combplasztikai műtétet követően általában 2 éjszakát kell a kórházban töltened. A beavatkozás után azonnal egy speciális szorítóruhát helyez fel a combodra, melyet a műtétet követő néhány hétben viselned kell.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A combplasztika után azonnal szorítóruhát adnak rád, amit 4-­6 hétig viselned kell. A műtétet követő 14. napon kerül sor a varratszedésre. A szorítóruhát azonban ezt követően is viselned kell további 2­-4 hétig! Ha irodai munkát végzel, általában 2-­3 hét után visszatérhetsz a munkába. A combplasztikát követő 1 hónapban tartózkodnod kell a fizikai munkától. Javasoljuk, hogy a műtét után tartózkodj a sporttevékenységektől, de később fokozatosan visszatérhetsz a mindennapi tevékenységeidhez és a mozgáshoz is. Bár a műtéti heg maradandó, de az idő múlásával halványodik, így csak egy vékony vonal marad, amelynek alakja és hossza a műtéti vágás típusának megfelelően alakul majd.

A COMBPLASZTIKA KOCKÁZATAI

A combplasztika során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény, de fontos tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás ­ a combplasztika is kockázattal jár, azzal együtt, hogy évente több ezren esnek át problémamentesen ilyen beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, savóképződés, aszimmetria, bőr érzékenységének megváltozása.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 650.000 forint
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!