Fülplasztika

A fülplasztikának köszönhetően megszabadulhatsz korábbi gátlásaidtól és a beavatkozás eredményeként visszanyerheted az önbizalmad és az önbecsülésed. A műtéti heg a fül ívében helyezkedik el, szinte láthatatlan és fokozatosan halványul. 

FÜLPLASZTIKA ELŐNYEI

A fülműtéttel a komoly pszichés panaszokat okozó elváltozás látványosan korrigálható, már igen fiatalon, szülői beleegyezéssel akár 12 éves kortól elvégezhető. Eredménye azonnal látható, de a füleid végleges formájukat a következő pár hónapban nyerik el. 

FÜLPLASZTIKA ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

Mielőtt sor kerülne a fülplasztikára, konzultálsz a plasztika sebészeddel és előzetes vizsgálatokon veszel részt, amely laborvizsgálatot és EKG­t foglal magában. Arról, hogy további vizsgálatokra esetedben van-­e szükség, plasztikai sebészed ad majd felvilágosítást.

A MŰTÉT MENETE

A fülplasztikát minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol intenzív ellátás is rendelkezésre áll. A fülplasztikai beavatkozás általában helyi érzéstelenítésben történik. Gyermekek esetében, illetve a fájdalomtól, műtéti zajoktól félő páciensek esetében a fülműtétet altatásban végezzük. A fülplasztika általában 1­-2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen fokú korrekcióra van szükség. A műtét során a fülkagyló hátsó részén metszést ejt orvosod, szükség esetén babérlevél alakú bőrkimetszést is végez. Ha szükséges a fülkagyló porcából egy porccsíkot kimetsz, majd a fül porcos ívének megfelelően rögzíti, hogy a fülkagyló jobban a koponyához simuljon. A fülplasztikai beavatkozás után rövid megfigyelésre a kórházban maradsz, majd néhány óra elteltével ­ kísérővel ­ hazaengedünk. Előfordulhat, ­ amennyiben a plasztikai sebészed indokoltnak tartja,­ hogy 1 éjszakát a kórházban kell töltened. Ezt a rövid időt egy kényelmesen felszerelt, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában töltöd majd.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A fülműtét után közvetlenül egy szorítópántot ad rád plasztikai sebészed, amely segíti a fülkagylók megfelelő gyógyulását és azok megfelelő helyzetben való rögzülését. A fülplasztika után felhelyezett nagyobb méretű szorítópántot pár nap után egy kisebb pántra cseréli, ami hasonlít a hétköznapi fejpántra. Ezt a következő 4­-6 hétben éjjel-­nappal viselned kell. A fülműtétet követő időszakban lesznek fájdalmaid, de ezek a hagyományos fájdalomcsillapítókkal jól enyhíthetők, 2­-3 napon belül pedig megszűnik az aktív fájdalom. A beavatkozás után 1 héttel visszatérhetsz a munkádhoz. A fülplasztikát követő 7. napon távolítja el orvosod a varratokat. A hétköznapi aktivitás megengedett, de a fülműtétet követő 1 hónapban tartózkodnod kell a fizikai aktivitástól, előrehajolástól és az olyan tevékenységektől, amelyek során füledet megütheted vagy vérnyomás emelkedéssel járnak.

FÜLPLASZTIKA KOCKÁZATAI

A fülplasztika során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Azonban fontos tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a fülplasztika is hordoz magában kockázatot, azzal együtt, hogy évente több ezen esnek át problémamentesen ezen a beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Miután a plasztikai sebészeddel átbeszéltetek a műtét részleteit, ismerteti veled az esetleges kockázatokat, komplikációkat és a fülplasztika utáni teendőket is. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, altatással szembeni túlérzékenység, gyulladás, keloidos hegképződés, bőr­ és porcelhalás, aszimmetria, bőr érzékenységének megváltozása.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 280.000 forint csak az egyik fül, 330.000 forint mindkét fül esetén
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!