Hajbeültetés

A legkorszerűbb hajátültetési módszerek, amellykkel az eredetivel megegyező, természetes sűrűségű és hatású hajkoronát lehet létrehozni. Az Egyesült Államokból származó forradalmian új FUE (Follicular Unit Extracion = hajhagyma egységenként történő átültetés) innovatív technológia módszer és annak továbbfejlesztett változata. A hajszál megmaradási aránya 90-97% a választott technológia és az elő- illetve utókezelések lehetőségeivel kombinálva. A 2 módszer között jelentős a forintbeli különbség, így tapasztalataim szerint azt mondhatom, hogy általában pénztárcafüggő, hogy ki melyik módszert választja.

Hajbeültetés kezdőfotó

Nekem is volt hajbeültetésem, kattints ide a VIDEÓ megtekintéséhez vagy a képre!

S.A.F.E. System-FUE MÓDSZER

A ma elérhető legkorszerűbb hajátültetési módszerek egyike, amellyel az eredetivel megegyező, természetes sűrűségű és hatású hajkoronát lehet létrehozni. A S.A.F.E. (Surgically Advanced Follicular Extraction) sebészileg továbbfejlesztett hajhagyma egységenként történő átültetés. Éles vágó fúrótű helyett egy tompább végű általában titánból készülő fúrótűt alkalmazza az orvos, amely egy motorikus géphez kapcsolva igen nagy fordulatszámon rezgő (oszcilláló) mozgást végez, így a hajhagyma körül körbe forogva kíméletesebben, kevesebb traumával vág és nagyobb precizitással lehet vele dolgozni emiatt gyenge hajszálú, göndör, ősz és világos hajú páciensek kezelése is lehetővé válik. A hagyományos, régebbi, kézi FUE technikával végzett hajátültetés során akár 30%-ot is elérhette az átmetszett hajhagymák száma, ez az arány a S.A.F.E. System-FUE esetén kutatásokkal igazolva csupán 3% körüli!

A motorikus meghajtás miatt egységnyi idő alatt több hajhagyma egység (graft) eltávolítása válik lehetségessé, emiatt a beavatkozás ideje lecsökken. A tompa fúrófej mérete (0,5mm-1mm) miatt a donor oldalon (ahonnan kiveszik az átültetendő hajhagymákat, általában tarkó terület) csupán nagyon apró, láthatatlan pontszerű hegek keletkeznek emiatt ez a technika ideális azoknak is, akik a hajukat röviden szeretik hordani. A minimálisan invazív (orvosi eljárás, melynek során a testbe vágás vagy szúrás által behatolnak) kivételi technika miatt a beavatkozást követő fájdalom mértéke csökken és a gyógyulási idő is sokkal gyorsabb a hagyományos hajátültetési technikákkal szemben. A hatékonyság növelése érdekében a klinika saját zsír terápiát javasol.

Elsődlegesen egy személyes konzultáció szükséges, minden beavatkozás előtt. A konzultáció díja 15.000 forint. A konzultáción átfogó információt kapsz a hajvesztés okáról és elmondhatod az orvosnak a saját elképzelésedet, elvárásaidat. Ezt követően egy általános egészségügyi állapot felmérés következik. Manuálisan, tapintással, nagyítószemüveggel, valamint speciális haj- és fejbőr analizáló kamerával megvizsgálják a meglévő hajkorona minőségét, mennyiségét. A vizsgálatokat a leendő hajkorona tervezése követi, ahol a hajhatár modellezésére kerül sor a páciens igényeinek megfelelően, a realitásokat szem előtt tartva.

A beavatkozás elvégzése előtt fontos egy részletes labor vizsgálat elvégzése is. A hajátültetést egészséges emberen végezzük, így komplikáció gyakorlatilag nem várható. A beavatkozást követően szöveti duzzanat (ödéma), viszketés és pörkképződés várható, amit speciális hűtőfolyadék és hűtőpárna segítségével enyhítenek. A beavatkozás után az átültetett hajszálak pár héten belül kihullanak, nyugvó állapotba kerülnek majd ezt követően újraaktiválódnak és kinőnek. Végleges eredmény a 9-13. hónapban várható, ez páciensenként eltérő, a haj növekedési ciklusai miatt.

A konzultáció díja 15.000 forint.

ÁR: 315 forint / hajszál

Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

S.A.F.E. System-FUE 2. MÓDSZER

A ma elérhető legkorszerűbb hajátültetési módszerek egyike, a FUE2 (Follicular Unit Extraction). A hajbeültetésre maximális hajgaranciát vállal a klinika, valamint olyan egyedülálló hajgyógyászati utókezelésekkel együtt kínálja, mellyel elérhető és hosszú-távon is megtartható a gyönyörű, dús haj. A saját hajból nyert töveket áthelyezik a hajhiányos területre. A fej hátsó részén, a tarkótájon lévő hajszálak nem érzékenyek az életünkben bekövetkező hormonális változásokra.

Átültetve, új helyükön megtartják e tulajdonságukat, ugyanúgy viselkednek, mint az eredeti helyükön, vagyis nem hullanak ki a hormonális változások hatására (öreg korban sem) mert az ottani hajszálakból hiányzik a DHT-t kötőreceptor. Ezt a jó tulajdonságát viszi magával a fejtetőre, ezért marad meg, a tesztoszteron miatt sem fog kihullani. A beavatkozás során a tarkótáji területről helyi érzéstelenítésben gépi módszerrel 0,6 – 0,9 mm átmérőjű körkéssel történik a hajhagyma egységek (graftok) kinyerése.

A hajat graftonként (hajhagyma egység) veszik ki, és ugyanígy ültetik vissza. Az orvos egy speciális fúrókéssel dolgozik, amelynek tompább az éle, mint a hagyományos, régebbi kézi FUE technikával végzett hajátültetésnél használt eszköz esetében, éppen azért, hogy a hajszálak (graftok) semmiképpen se sérüljenek. Ezzel az eljárással nagyon biztonságosan, szinte hajszálvesztés nélkül lehet kivenni, majd áthelyezni ezeket a hajtüszőket. A graftok vagy hajtüsző egységek, tartalmazzák a hajszálakat a hajhagymával szövethengerben.

Egy graftban egyéni adottságtól függően általában 1–3, ritkábban 4, vagy akár 5-6 hajszál van. A fejbőrből csipesszel történő kiemelés után a graftok feldolgozásra, osztályozásra kerülnek. Ez idő alatt hűtéssel, élettani oldatban tartva biztosítjuk a szervezeten kívüli életben maradásukat. A donor terület enyhe pigment változását (világosabb pont a sebzés helyén) leszámítva, rövid idő alatt, 6-7 nap alatt nyomtalanul gyógyul, a növekvő haj észrevétlenné teszi a beavatkozást. A beültetendő (recipiens) területen ugyancsak helyi érzéstelenítés mellett apró befogadó nyílásokat készítünk. Ezekbe kerülnek az előkészített graftok egy speciális implanter (beültető-eszköz) segítségével. A hatékonyság növelése érdekében a klinika mezoterápiás hajkezelést vagy Lipogems technológiát javasol.

Elsődlegesen egy személyes konzultáció szükséges, minden beavatkozás előtt. A konzultáció díjmentes. 100% hajgarancia – Ha betartod a műtétet követő 4 hétben az orvosi tanácsokat, a klinika garantálja, hogy a beültetett hajszálak 98% véglegesen megmarad! A klinika német orvospartnereinek köszönhetően olyan kutatási eredményekre alapozva alakította ki beavatkozásait, amely egyedülálló lehetőségeket biztosít a hajgyógyászat terén. A hajbeültetést nemcsak orvosi szempontból, hanem esztétikai szempontból is, grafikai tervezés által, gondosan megrajzolják. A hatékony és célzott kezelés, a gyógyászat és egészségmegőrzés minden területén a feltáró diagnosztikával kezdődik. Speciális mikrokamerával vizsgálják meg a fejbőrt.

A kamera lencséi 400-szoros nagyításig állíthatóak, és így egy képernyőre kivetítve pontos képet kapunk a felhám és a hajgyökér állapotáról, esetleges elváltozásairól. Az orvos ennek segítségével tudja a kezelést kidolgozni, amely minden esetben személyre szabott. A hajátültetést egészséges emberen végezzük, így komplikáció gyakorlatilag nem várható. A beavatkozást követően szöveti duzzanat (ödéma), viszketés és pörkképződés várható. A beavatkozás után az átültetett hajszálak pár héten belül kihullanak, nyugvó állapotba kerülnek majd ezt követően újraaktiválódnak és kinőnek. Végleges eredmény a 9-13. hónapban várható, ez páciensenként eltérő, a haj növekedési ciklusai miatt.

A konzultáció díjmentes

ÁR: 1000 hajszál: 229 forint / hajszál 
1000-3000 hajszál: 209 forint / hajszál
3000 fölött: 199 forint / hajszál
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!