Hajkezelés mezoterápia

Ha naponta 80-100 szálnál több hajszál hullik ki hajhullásról, idegen szóval alopeciáról beszélünk.

A hajhullás lehet foltos és szétszórt, azaz diffúz. Sajnos ha a szőrtüszők és a bennük található hajszemölcs elpusztul, az maradandó kopaszsághoz vezet. Azonban ha a hajszemölcs megmarad, akkor átmeneti hajritkulás alakul ki, melyet mezoterápiával eredményesen lehet kezelni.


Ne gondoljuk, hogy a hajhullás, kopaszodás problémaköre csak a férfiakat érinti, bár tény, hogy valóban jellemzőbb rájuk. Ennek számtalan oka lehet. A genetikai állomány, a vitaminhiány, de akár a stressz is kiválthatja a hajhullást és kopaszodást. A mezoterápiás hajkezelés célja, hogy a hajszálakat létrehozó mátrixsejtek osztódását serkentse, hidratálja, fokozza a keratinképzést a hajas fejbőrön valamint annak anyagcseréjét. Fontos tudni, hogy bejutnak a hajgyökerekhez azok a növekedési faktorok, vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok, minden ami a haj növekedéséhez, táplálásához, regenerálódásához szükségesek.

MIKOR AJÁNLOTT A KEZELÉS?

– hajhullás ellen

– haj dúsítására

– haj erősítésére

– hajritkulás elkezdődésekor

– hajnövekedés elősegítésére

– hajszál vastagodása érdekében

– korpa és szeborrea megszüntetésére

– haj regenerálásra (pl. festett, igénybe vett haj esetén)

MEZOTERÁPIA ELŐNYE

Sajnos a bőr meglehetősen ellenálló és külső ecseteléssel, kenegetéssel nem mindig lehet bejuttatni elég mélyre a hatóanyagot ahhoz, hogy a kezelés valóban eredményes legyen. Vannak olyan hatóanyagok, amik nem is szívódnak fel a bőr felszínén át, ráadásul a samponok csak pár percig maradnak a fejbőrön, hiszen lemossuk. A hajas fejbőrben a szőrtüszők 2-3 mm mélységben vannak, ezen a részen a legintenzívebb az anyagcsere. Így hát nem meglepő, hogy a kezelés is akkor a legeredményesebb, ha ilyen mélységbe juttatják be a hatóanyagokat. Azonban a létező legerősebb hatást lehet így elérni, lényegesen hatékonyabb ez a módszer, mintha szájon át keresztül szedhető hatóanyagokkal. Sajnos mire az emésztőcsatornán, majd a kapillárisokból passzív diffúzióval eljutnak az anyagok a hajtüszőhöz, az elért plazmakoncentráció mintegy 10 százaléka jelenik meg a bőrben. Ezzel szemben ha kívülről, apró mikro injekciók sorozatával visszik be a hatóanyagokat, akkor a bőrben maximális a koncentráció és a vérben szinte nem is lesz kimutatható az anyag. Eredménye a vitális, megvastagodott és megerősödött hajszálak. Így a beültetett haj gyorsabban kinő, felgyorsítható az ‘újrahajasodás’ folyamata és jobban fog takarni a haj, hiszen vastagabbak, vitálisabbak a hajszálak.

MILYEN ESZKÖZZEL TÖRTÉNIK A KEZELÉS?

A kezelést egy speciális, mezoterápiás pisztollyal végezik. A pisztolyba betöltésre kerül az orvos által egyénileg meghatározott,

az Ön állapotára legjobb megoldást kínáló mezoterápiás koktél. A kezelendő területen a tű 2-3 mm mélyre behatol a bőrbe és egymástól

1 – 1,5 cm-es távolságban, diffúzan injekciózva bejuttatja a hatóanyagokat. A kezelés kellemetlen, de nem jár fájdalommal.

FEJBŐRBE JUTTATOTT HATÓANYAGOK

Az ampullák természetes hatóanyagokkal érnek el maximális hatást mezoterápiás bevitellel. Az arginin, glutamin, glicin és ornitin, a sejtek anyagcseréjében és osztódásában játszanak fontos szerepet. A hajgyökereket megerősíti, melynek köszönhetően a haj dús és erős lesz. A cisztein és a cink, a haj rostjait alkotó keratin két fő eleme. Nélkülözhetetlenek az egészséges, szép hajhoz. A B vitamin a hajhagymák pórusainak megújulását segíti. Booster (növekedési faktorok) és a minoxidil is megtalálható a koktélban, mely lassítja a hajvesztés folyamatát. Emellett dexpanthenol (B5-vitamin) A-vitamin, H-vitamin, organikus szilícium is. Az orvos egyénileg, a diagnózisnak megfelelően állítja össze azt a mezoterápiás koktélt, mely a Te problémádra a legjobb megoldás. Van azonban egy másik lehetőség is, a saját zsír terápia, ennek során zsírleszívás utáni őssejt koncentrátumot fecskendeznek a fejbőrbe. Előnye a mezoterápiával szemben, hogy az őssejt beépül és megmarad, ezzel szemben amezoterápiás hajkezeléstöbbszöri kúraként javasolt, mert a mezoterápia alkalmával befecskendezett vitaminok és ásványi anyagok felszívódnak, idővel kiürülnek a fejbőr szöveteiből.

AMIT A KEZELÉSRŐL TUDNI KELL

Kúraszerűen a legeredményesebb a kezelés, általában 6-8 alkalom szükséges, ami kezelésenként kb. 20 perc. A mezoterápiás hajkezelést hetente vagy 2 hetente optimális elvégezni. Egy alkalommal kb. 150-200 alig érezhető mikrotűszúrás által 5ml koktél kerül a fejbőrbe. A kezelés minimális kellemetlenséggel jár. A kezelések előtt, reggel érdemes hajat mosni, hogy a hatóanyag a tiszta fejbőrbe juthasson.  Ellenjavallat: terhesség, szoptatás, vérzékenység, antikoaguláns szedése, hatóanyag allergia

A konzultáció ingyenes!
ÁR: 19.900 Ft / kezelés

Bérletvásárlás esetén további kedvezményekben részesülsz!

mezoterápia eredmény.jpg

Én kipróbáltam, íme az eredmény! KATTINTS IDE és nézd meg a videót!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!