Hasplasztika

A hasplasztika eltávolítja a felesleges szöveteket, feszesíti a megereszkedett has bőrét, korrigálható vele a meglazult hasfali izomzat, valamint a zsírfelesleg is eltávolítható. Eredménye azonnal látható, a végleges állapot pár hónap múlva alakul ki.

HASPLASZTIKA ELŐNYEI

Eredménye azonnal látható, a végleges állapot pár hónap múlva alakul ki. A vágás általában a fehérnemű vonalán helyezkedik el, így még a strandon sem látszik majd a heg, csupán a feszes és lapos has. A műtéti heg maradandó, de fokozatosan halványul. A hasplasztikának köszönhetően a hasad laposabb, feszesebb lesz, jobban aránylik testedhez. Ha irodai munkát végzel, általában 2 hét után visszatérhetsz a munkádba.

HASPLASZTIKA ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

Mielőtt sor kerülne a hasplasztikára, szűrővizsgálatokon kell részt venned, ez laborvizsgálatot és EKG-t foglal magában. Arról, hogy egyéb vizsgálatokra van-e szükséged, plasztikai sebészed ad majd felvilágosítást.

MŰTÉT MENETE

A hasplasztikát minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll az intenzív ellátás, ha komplikációk lépnének fel a plasztikai műtét közben. A hasplasztikára altatásban kerül sor, a műtét kb. 2-3 órát vesz igénybe attól függően, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség, hogy mekkora az eltávolítandó bőr- és zsírfelesleg. A hasplasztika során a műtéti metszés ívelt vonalban a két csípőcsontot összekötve a szeméremdomb feletti barázdában halad. A vágás hossza az eltávolítandó bőr nagyságától függ. A plasztikai sebészed megpróbál a bikini vonalában vágni, de előfordulhat, hogy erre nincs lehetősége. A bőrfelesleget úgy távolítja el, hogy a bőrt a bőralatti zsírszövettel együtt felpreparálja az egész hason a bordaívekig, majd a felesleget eltávolítja. Szükség szerint itt lehetőség nyílik a meggyengült hasfali izomzat megerősítésére. A köldököt eredeti magasságának megfelelően áthelyezi, esetleg kialakítja a plasztikai sebészed. Előfordul, hogy a jobb eredmény és a hastáji zsírszövet eltávolítása érdekében a hasplasztikát zsírleszívással kombinálja plasztikai sebészed. A hasplasztikát követően 1-2 éjszakát kell a kórházban töltened. Ezt a rövid időt egy kényelmesen felszerelt, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában fogod eltölteni. A beavatkozás után nyomókötés vagy egy speciális hasplasztika utáni haskötőt adnak rád, melyet a műtétet követő 4-6 hétig viselned kell.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A hasplasztika után nyomókötést és haskötőt adnak rád, mely a felpreparált bőrt segíti visszatapadni, gátolja a savóképződést és segíti a has gyógyulását. Egy kis, vékony cső (drain) kerül a bőr alá, melyen keresztül a váladék távozik, amit az orvos már 1-2 nap után eltávolít. A varratszedésre 14. napon kerül sor, a haskötőt azonban még a varratszedést követően is viselned kell. A hétköznapi aktivitás megengedett, de a műtétet követő 1 hónapban a fizikai munkától tartózkodnod kell. Ha irodai munkát végzel, általában 2 hét után visszatérhetsz a munkába. A varratszedés utáni két hétben nem javasolt a sport és a torna, de utána fokozatosan visszatérhetsz a mindennapi tevékenységeidhez és a mozgáshoz is. 

HASPLASZTIKA KOCKÁZATAI

Bár a hasplasztika egyike a legkockázatosabb plasztikai sebészeti beavatkozásoknak, a hasplasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Bár fontos tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a hasplasztika is kockázattal jár, azzal együtt, hogy évente több ezren esnek át problémamentesen hasplasztikai beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Azután, hogy plasztikai sebészeddel mindent átbeszéltetek, ismerteti veled az esetleges kockázatokat, komplikációkat és a hasplasztika utáni teendőket is. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, savóképződés, fertőzés, altatással szembeni túlérzékenység, gyengeség, gyulladás, keloidos hegképződés, a bőr érzékenységének megváltozása.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 720.000 – 860.000 forint a felület nagyságától függően
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!