Hegkorrekció

Műtétet, balesetet követően kialakuló, az esztétikailag csúnyán gyógyuló vagy egyes esetekben funkcionális zavarokat okozó hegek sok esetben korrigálhatók, esztétikailag szebbé, funkcionálisan kevésbé zavaróvá tehetők. 3 féle heget különböztetünk meg: hypertrophiás heg, atrophiás heg, és keloidos heg. A hegek eltüntetésének, halványításának módszerei közé tartozik: az injekciós kezelés, a hegkimetszés.

A bőrgyógyász a konzultáción dönti el, hogy milyen eljárás segítségével tehető kevésbé zavaróvá az adott heg. Néhány esetben sajnos nem lehetséges a hegek kezelése, mivel nincs olyan technika, amellyel garantáltan szebbé tehetők a hegek. Mivel a hegek a keletkezésüket követő 1 évben fokozatosan alakulnak, halványodnak el, ezért ha friss hegről van szó, előfordulhat, hogy plasztikai sebészed „csak” speciális krémeket ad majd, melyek segítik a hegek gyógyulását.

INJEKCIÓS KEZELÉS MENETE

Az injekciós kezelés során először fagyasztásra kerül sor nitrogén segítségével, ami vérbőséget okoz. Ezt követően helyi érzéstelenítővel kombinált kis mennyiségű szteroidot tartalmazó injekciót ad be orvosod a kóros szövetekbe. A kezelés után 2-3 héttel az eredmény már látható. Gyakran egy kezeléssel is látványos eredmény érhető el, de az aktuális állapotnak megfelelően több kezelés is szóba jöhet.

HEGKIMETSZÉS MENETE

Hegkimetszésre az előzetes bőrgyógyászati konzultációt követően kerülhet sor bőrgyógyász szakorvos javaslatára.  A hegkimetszést minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész. A heg nagyságától és jellegétől függően, lehet, hogy részt kell venned szűrővizsgálaton, úgy mint laborvizsgálat vagy EKG. A hegkorrekcióra szinte minden esetben helyi érzéstelenítésben kerül sor és körülbelül fél órát vesz igénybe. A hegkimetszés után egy speciális kötés kerül a sebre. A hegkorrekció után rövid megfigyelésre a kórházban tartunk, majd néhány óra elteltével kísérővel hazaengedünk. Szükség esetén 1 éjszakát kórházban kell maradnod. Varratszedésre kb. 10-14 nappal a beavatkozás után kerül sor. Ezután javasolom speciális, hegesedést segítő krémek használatát és hogy a műtött területet ne tedd ki közvetlen, erős napsütésnek, hiszen ez hátráltatja az esztétikus sebgyógyulást. Amennyiben plasztikai sebészed szükségesnek látja, speciális injekciós kezelést is javasolhat a műtétet követő időszakra.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 150.000 – 190.000 forint a felület nagyságától függően
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!