IPL bőrfiatalítás

Az IPL bőrkezelés segít eltüntetni az öregségi foltokat, a legtöbb jóindulatú barna pigmentfoltot, a sérült hajszálereket és az arcpírt, javítja a fényöregedéstől szenvedő bőr megjelenését. A Lumenis M22-es rendszer univerzális IPL kezelőfeje többféle jóindulatú bőrgyógyászati elváltozás kezelésére alkalmas.

A Magyarországon egyedüliként használt Lumenis cég által gyártott M22 multiplatform berendezés négy kezelőfeje különböző bőrproblémák kezelésére szolgál. Az amerikai Lumenis cég világelső az orvosi és esztétikai fénytechnológiás berendezések gyártása területén. Az M22-es rendszer az univerzális IPL kezelőfejet használja a jóindulatú pigmentált eltávozások kezelésére. 

LUMENIS M22 IPL BŐRFIATALÍTÁS ELŐNYEI

– a kezelést követően rögtön folytathatod a mindennapi tevékenységedet

– az elvárt eredmény eléréséhez körülbelül 4-6 alkalom szükséges

– eltünteti a legtöbb jóindulatú barna pigmentfoltot

– a bőrfiatalítás időtartama rövid, területtől függően, kb. 20 perc

– helyi érzéstelenítés nélkül is elvégezhető

– orvos által felügyelt, biztonságos kezelés

– eltünteti a sérült hajszálereket

– eltünteti az öregségi foltokat

– javítja a bőr megjelenését

– eltünteti az arcpírt

MILYEN PROBLÉMÁKRA NYÚJT MEGOLDÁST?

LENTIGÓK

Barnás árnyalatú pigmentált foltok, melyek a megnövekedett melaninlerakódás és a pigmentsejtek megnövekedett számának következtében jelennek meg. Árnyalatuk a világosbarnától a sötétbarnáig terjed.

KERATÓZIS

Érdes felszínű, enyhén hámló világosbarnától a sötétbarnáig terjedő színű szövetkinövés.

TEJESKÁVÉ FOLT

Tejeskávé árnyalatú bőrelváltozás, melynek árnyalata a világostól a sötétbarnáig terjedhet. Már születéskor is jelen lehetnek a bőrön, de általában korai gyermekkorban fejlődnek ki és az életkor előre haladtával növekednek.

HEMOSIDERIN

Általában krónikus vénás elégtelenség következtében kialakult hiperpigmentáció.

GYULLADÁS UTÁN KIALAKULT HYPERPIGMENTÁCIÓ

Általában gyulladás következtében kialakult hiperpigmentáció.

BECKER NAEVUS
A bőrfelszínből enyhén kidudorodó, hiperpigmentált folt, amelynek árnyalata egységesen a világostól a sötétbarnáig terjedhet.

NAEVUS OTA, NAEVUS ITO

Meghatározott, egyoldalú, tarka, a kéktől a barnáig terjedő árnyalatú folt, amely érinti a bőrt, az ínhártyát és a nyálkahártyákat. Döntő többségében sötétebb bőrtípusoknál jelentkezik.

BŐRFIATALÍTÁS MENETE

Az első lépés  a kezelőorvossal történő konzultáció, aki felveszi részletes kórtörténetedet, beleértve a korábbi kezelési beavatkozásokat, továbbá megvizsgálja, hogy az M22-es rendszerrel való kezelés javasolt-e. Orvosod még az első kezelés előtt megtervezi számodra a komplex kezelési tervet az elvárásaidat figyelembe véve. Ezután időpontot egyeztettek a kezelésre. Az M22-es rendszerrel történő kezeléseket kizárólag képzett szakemberek végzik. A kezelés időtartama rövid, területtől függően, általában kevesebb, mint 20 perc. A kezelések között 3 hét türelmi időt kell hagyni. A javulás, halványodás fokozatosan történik. A kezelés akkor ér véget, ha az elért eredmények kielégítők.

Szükség esetén az IPL kezelés a 4-6 alkalmat követően is folytatható. A kezelést követően rögtön folytathatod a mindennapi tevékenységedet A kezelést követő 24 órában hideg, de nem fagyasztott pakolást kell alkalmazni a kezelés helyének hűtésére, ezzel csökkentve a duzzanatot és enyhítve a kényelmetlen érzést. A kezelt területet 4-5 napig óvni ajánlott, ezért kerülni kell a forró fürdőt, testedzést, masszázst. A kezelést követően legalább egy hónapig magas faktorszámú napvédő krémet kell használni és védeni kell a kezelt felületet a napfénytől. Igaz, a smink használata megengedett, azonban ha a kezelt felület hámlani vagy varasodni kezd, illetve a bőr érzékennyé válik,  az fogékonnyá teheti a kezelt területet a fertőzésekre. Különösen a nehezen lemosható smink károsíthatja a bőrt.

LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Minimális eséllyel előfordulhatnak mellékhatások, melyek általában átmeneti jellegűek. A bőr sérülékennyé válhat a kezelt terület körül, heg vagy hólyag képződhet, átmeneti bőrpír, véraláfutás, duzzanat, kis valószínűséggel égési sérülések is jelentkezhetnek.

KEZELÉST KIZÁRÓ OKOK

– ha a bőr napsugárzásnak vagy mesterséges barnításnak lett kitéve a kezelést megelőző 3–4 hétben

– közelmúltban diagnosztizált rák, illetve rákos megbetegedés a kórelőzményben

– ha a pácienst hormonális vagy endokrin rendellenességgel diagnosztizálták

– véralvadás-zavarok a kórelőzményben, illetve véralvadásgátlók használata

– fényérzékeny gyógyszerek vagy gyógynövények alkalmazása

– immunszupresszív betegségek (pl. AIDS és HIV fertőzések)

– a Fitzpatrick-skálán VI-os értéket elérő bőrtípus

– kóros (keloidos) hegesedés a kórelőzményben

– bármilyen aktív fertőzés

– terhesség vagy szoptatás

– rendkívül száraz bőr

ÁR: 75.000 – 230.000 forint (6 alkalom) a kezelendő bőrfelület nagyságától függően
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!