IPL bőrkezelés

Az IPL bőrkezelés segít eltüntetni az öregségi foltokat, a legtöbb jóindulatú barna pigmentfoltot, a sérült hajszálereket és az arcpírt, javítja a fényöregedéstől szenvedő bőr megjelenését. A Lumenis M22-es rendszer univerzális IPL kezelőfeje többféle jóindulatú bőrgyógyászati elváltozás kezelésére alkalmas.

A Magyarországon egyedüliként használt Lumenis cég által gyártott M22 multiplatform berendezés négy kezelőfeje különböző bőrproblémák kezelésére szolgál. Az amerikai Lumenis cég világelső az orvosi és esztétikai fénytechnológiás berendezések gyártása területén. Az M22-es rendszer az univerzális IPL kezelőfejet használja a jóindulatú pigmentált eltávozások kezelésére.

LUMENIS M22 IPL BŐRKEZELÉS ELŐNYEI

– a kezelést követően rögtön folytathatod a mindennapi tevékenységedet

– az elvárt eredmény eléréséhez körülbelül 4-6 alkalom szükséges

– eltünteti a legtöbb jóindulatú barna pigmentfoltot

– a kezelés időtartama rövid, területtől függően, kb. 20 perc

–  helyi érzéstelenítés nélkül is elvégezhető

– orvos által felügyelt, biztonságos kezelés

– eltünteti a sérült hajszálereket

– eltünteti az öregségi foltokat

– javítja a bőr megjelenését

– eltünteti az arcpírt

Alkalmas a bőr- és epidermális elváltozások, a pigment-egyenetlenségek, hiperpigmentáció, májfoltok, friss hegek és striák kezelésére.

A bőrön megjelenő jóindulatú érrendszeri elváltozások, többek között tűzfoltok, hemangiómák, rosacea, valamint rosacea következtében kialakult bőrpír kezelésére. Nem károsítja a bőr felületét, a fénykezelés a bőr mélyebb rétegeit stimulálja, javítja a sejtek anyagcseréjét.

MILYEN PROBLÉMÁKRA NYÚJT MEGOLDÁST?

HIPERPIGMENTÁCIÓ 

A hiperpigmentáció egy gyakori, rendszerint ártalmatlan állapot, amely esetén a bőr egyes részei a környező bőrszínhez képest sötétebbé válnak, gyakran azt követően, hogy túl sok melanin rakódik le a bőrben. A melanin sötét pigment, ami a bőrben természetes körülmények között, a napsütés hatására termelődik.

MÁJFOLT 

A májfolt az arc szétterjedt, szimmetrikus hiperpigmentációja, amely leggyakrabban hormonális változások, terhesség vagy fogamzásgátló tabletták következtében jelennek meg.

ÖREGSÉGI FOLTOK 

Az öregségi foltok közé tartoznak a lentigók (apró, kerek, sötét foltok, amelyeket gyakran a napsütés vált ki), a szeplők és a hiperpigmentált foltok, amelyek a kor előrehaladtával gyakoribbak. Arcunkon kívül megjelenhetnek a nyakon, mellkason és a kezeken, karokon, vagy egyéb, fénynek kitett területeken.

ROSACEA BŐRPÍR

A rosacea tünetei elsősorban az arc középső részén, orr, orcák, homlok, áll részeken jelentkeznek bőrvörösség formájában, amely lehet múló arcpirulás, de később állandósult pirosságot okoz.

HAJSZÁLÉRTÁGULAT 

Pókhoz hasonlító vörös középpontú vékony vonalak, melyek a bőrön keresztül is jól láthatók. Testünk bármely részén kialakulhatnak, még az arcon is. Legtöbbször az orr, az orcák és az áll környék érintett.

HEG 

Ha a bőrfelület sérül, mindig hegképződéssel gyógyul. A heg gyógyulását a seb nagyságán és terjedelmén kívül, az egyéni hegképződési hajlam is befolyásolja. A hegek kezdetben pirosak, majd elhalványulnak, elsősorban esztétikai problémát jelentenek.

STRIA 

A striák a környezethez képest besüppedt, lila vagy vöröses csíkok, amelyek később fehérré fakulnak. Kialakulásának oka, hogy a bőr alatti kötőszövet nem tud olyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, például terhesség vagy hízás és fogyás következtében. Leggyakrabban a hason, a csípőn, a melleken, vagy a combokon alakulnak ki.

IPL BŐRKEZELÉS MENETE

Először egy konzultáció szükséges, ahol kiderül, alkalmas vagy-e a kezelésre. A szakember ezután megtervezi számodra a komplex kezelési tervet az elvárásaidat figyelembe véve. A kezelések között legalább 3 hét pihenő időszak szükséges. A javulás fokozatosan történik. Az M22-es rendszerrel történő kezeléseket kizárólag képzett szakemberek végzik. A kezelés megkezdése előtt a szakember megtisztítja a kezelendő területet, majd felveszitek a speciális biztonsági szemüveget. A bőrkezelés során használt fény alacsony energiájú, így a kezelés helyi érzéstelenítés beadása nélkül is elvégezhető. Ugyanakkor lehetőséget biztosítunk a helyi érzéstelenítésre a kezelés során. A kezelési felületre vékony rétegben kontakt gél kerül, ami segíti a bőrt az impulzus-sorozatok közötti lehűlésben.

A kezelőfejet függőlegesen a bőrfelületre helyezik, majd megkezdődik a kezelés. A cél az elváltozás felhevítése olyan hőmérsékletre, amely összeroncsolja az azt hordozó sejteket a normális felhámréteg és a környező szövetek sérülése nélkül. A pigmentszemcséket és a sejtmaradványokat a szervezet eltávolítja a szövetekből. A kezelések között 3-6 hét türelmi időt kell hagyni, amennyiben a kezelt területen halványodás tapasztalható. A kezeléssorozat előrehaladtával, a fényáram erősségét növeljük a nagyobb terápiás hatás elérése érdekében. A javulás, halványodás fokozatosan történik. A kezelt folt fokozatos felszívódása akár néhány hónapot is felölelhet. A kezelés akkor ér véget, ha az elért eredmények kielégítők. Szükség esetén az IPL kezelés a 4-6 alkalmat követően is folytatható.

A kezelést követő 24 órában hideg, de nem fagyasztott pakolást kell alkalmazni a kezelés helyének hűtésére, ezzel csökkentve a duzzanatot és enyhítve a kényelmetlen érzést. 1-2 nap elteltével a smink használata megengedett, 1 hónapig magas faktorszámú napvédő krémet kell használni és védeni kell a kezelt felületet a napfénytől. 4-5 napig kerülni kell a forró fürdőt, testedzést, masszázst.

IPL KEZELÉS KOCKÁZATAI

Minimális eséllyel előfordulhatnak mellékhatások, melyek általában átmeneti jellegűek. A bőr sérülékennyé válhat, a kezelt terület körül heg vagy hólyag képződhet, átmeneti bőrpír, véraláfutás, duzzanat, kis valószínűséggel égési sérülések is jelentkezhetnek.

KEZELÉST KIZÁRÓ OKOK

– ha a bőr napsugárzásnak vagy mesterséges barnításnak lett kitéve a kezelést megelőző 3–4 hétben

– közelmúltban diagnosztizált rák, illetve rákos megbetegedés a kórelőzményben

– ha a pácienst hormonális vagy endokrin rendellenességgel diagnosztizálták

– véralvadás-zavarok a kórelőzményben, illetve véralvadásgátlók használata

– fényérzékeny gyógyszerek vagy gyógynövények alkalmazása

– immunszupresszív betegségek (pl. AIDS és HIV fertőzések)

– a Fitzpatrick-skálán VI-os értéket elérő bőrtípus

– kóros (keloidos) hegesedés a kórelőzményben

– bármilyen aktív fertőzés

– terhesség vagy szoptatás

– rendkívül száraz bőr

ÁR: 75.000 – 230.000 forint (6 alkalom) a kezelendő bőrfelület nagyságától függően
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!