Karplasztika

A karplasztika egy olyan műtét, amely során a felkar megnyúlt bőrfeleslegét távolítják el.  A karplasztika eredménye a test alkatához igazodó, arányos, esztétikus felkar, lógó bőrfelesleg nélkül. A beavatkozás kiegészíthető a felkarra lokalizált zsírleszívással is.

A KARPLASZTIKA ELŐNYEI

A karplasztika eredménye a test alkatához igazodó, arányos, esztétikus felkar, lógó bőrfelesleg nélkül.

Ha irodai munkát végzel, általában 1-2 hét után visszatérhetsz a munkába.

KARPLASZTIKA ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

Mielőtt sor kerülne a műtétre, a plasztika konzultációt követően vizsgálatokon kell részt venned, mely a laborvizsgálatot és EKG-t foglalja magában. Arról, hogy további vizsgálatokra van-e szükség, plasztikai sebészed ad majd felvilágosítást.

A MŰTÉT MENETE

A felkarfeszesítést minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha komplikációk lépnének fel a műtét közben. A karplasztikára altatásban kerül sor, a műtét kb. 1,5-2 órát vesz igénybe. A plasztikai sebész kétféle eljárást alkalmaz attól függően, hogy milyen mennyiségű felesleg kerül eltávolításra. Kis bőr és zsírszaporulat esetén metszést ejt a felkar belső-középső felszínén haránt alakban. Nagyobb feleslegnél a felkar belső-középső felszínén T- alakban vagy egyenes vonalban ejt metszést, amely akár a hónaljtól a könyékig lenyúlhat. A tökéletesebb eredmény és a nagyobb zsírszövet eltávolítása érdekében előfordul, hogy a plasztikai sebész zsírleszívással is kombinálja a karplasztikát. A felkarfeszesítést követően 1 éjszakát kell a kórházban töltened, ezt a plasztikai sebész indokolt esetben meghosszabbíthatja. Ezt a rövid időt egy kényelmesen felszerelt, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában fogod tölteni. A karplasztika után azonnal egy speciális szorítókötést, kompressziós pólyát tesznek a karodra, melyet a műtétet követő néhány hétben viselned kell.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁS

A felkarplasztika után felhelyezett kompressziós pólyát a varratszedés után 2-3 hétig még hordanod kell. A bőröd alá egy vékony kis cső (drain) kerül, amelyen keresztül a váladék távozik, amit az orvos a műtét után 1-2 nappal eltávolít. A karjaidat párnával alátámasztva pihentesd, hogy jobban segítsd a gyógyulást. A karplasztikai beavatkozás után a 10-14. napon kerül sor a varratszedésre. Ha irodai munkát végzel, általában 1-2 hét után visszatérhetsz a munkába. A műtétet követő 1 hónapban tartózkodnod kell a fizikai munkától. Habár a karplasztika eredménye azonnal látható, a karod végleges formája csak a következő pár hónapban alakul ki. A műtéti heg maradandó, de az idő múlásával halványodik és csak egy vékony vonal fogja jelezni a felkar belső oldalán a karfeszesítést.

A KARPLASZTIKA KOCKÁZATAI

A karplasztika során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény, de fontos tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a felkarfeszesítés is kockázattal jár, azzal együtt, hogy évente több ezen esnek át problémamentesen ilyen műtéten és elégedettek az eredménnyel. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, altatással szembeni túlérzékenység, gyulladás, keloidos hegképződés, aszimmetria, a bőr érzékenységének megváltozása.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 610.000 forint
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!