Lézeres szőrtelenítés

Végleges megoldást kínálunk a szőrtelenítés elterjedt házi és kozmetikai módszereivel (pl. gyanta, borotva, epilálás) szemben, melyeknek csak rövid távú, ideiglenes hatásuk van és számtalan bőrproblémát is okoznak. Ilyen a bőrpír, szőrtüszőgyulladás, szőrbenövést. Az IPL villanófény hatásával szemben a diódalézer energiája célzott, így biztosít végleges eredményt.

A Lumenis LightSheer diódalézer, az Egyesült Államok csúcsminőségű és vezető technológiája célzottan juttatja a lézerfényt a kezelendő területre, a lézer energiája a szőrtüszőben nyelődik el. Az egyszer elpusztított szőrtüszőből pedig már nem nő sötét szőr, helyére csak pihék nőhetnek, így a kezelés hatása végleges. 


A LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS ELŐNYEI

A kezeléssorozat befejezése után a kezelt terület szőrtelenné válik, végleg megszabadulsz a szőrtelenítés rendszeres gondjaitól! A lézeres szőrtelenítés egy 8 alkalomból álló kezeléssorozat, a kezelésekre 6-­8 hetente kerül sor, alkalmanként a kezelt terület nagyságától függően a kezelés 20 perc-1 óra. Már 1­-3 kezelés után jelentkeznek az eredmények. A szőr sűrűsége és erőssége feltűnően csökken és sokkal ritkábban nő ki. Valódi diódalézeres eljárás, FDA által tanúsítva. Az IPL-­lel szemben a diódalézer energiája célzott, így biztosít végleges eredményt. A szakképzett kezelőnővérek több éves tapasztalattal rendelkeznek, a kezeléssorozatot pedig szakértői konzultáció előzi meg, így a kezelés teljesen biztonságos.


KI ALKALMAS LÉZERES SZŐRTELENÍTÉSRE?

A konzultáció alkalmával beszéled meg, hogy melyik területen szeretnél lézeres szőrtelenítést. Természetesen felmérik, hogy alkalmas vagy­-e a lézeres szőrtelenítésre, kérdéseket tesz fel neked az egészségi állapotoddal kapcsolatban. Például, hogy milyen gyógyszereket szedsz, van-e valamilyen betegséged, mert sok tényező befolyásolhatja a lézeres szőrtelenítés hatékonyságát. Befolyásolhatja a túlzott szőrösödés tünete, ami hormonális problémákra is utalhat. Ez ritkán fordul elő. Ebben az esetben endokrinológiai kivizsgálat javasolt a kezelés megkezdése előtt. A lézeres szőrtelenítés nem alkalmazható a szemöldök területén, mert veszélyezteti a szem épségét, valamint tetováláson, mert a tetovált terület extra pigment anyagot tartalmaz, így a bőrfelület a kezelés során megégne. Lehetőség van próbalövésre, melynek alkalmával kipróbálhatod a lézeres szőrtelenítés hatékonyságát egy kis területen.


LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS MENETE

A lézeres szőrtelenítés 8 alkalomból álló kezeléssorozat, a kezelésekre 6-­8 hetente kerül sor, alkalmanként, a kezelt terület nagyságától függően 20 perc-1 órát vesz igénybe. Miután megérkezel a kezelésre, megismerkedsz kezelőnővéreddel, aki sok éves egészségügyi tapasztalattal rendelkezik és speciális tanfolyamokat végtett, hogy a bőrtípusodnak megfelelő kezelést tudja adni neked. A szőrtelenítés megkezdése előtt megtisztítja a kezelendő felületet és felveszi a pácienssel együtt a védőszemüveget, mely az esetleges káros lézersugaraktól óvja a szemet. A lézeres szőrtelenítés során Lumenis LightSheer diódalézer géppel a lehető leghatékonyabb módon juttatja a lézerfényt a kezelni kívánt területre, a lézer energiáját a szőrtüszőben lévő színanyag nyeli el, ami elpusztítja azt. Az egyszer elpusztított szőrtüszőből már nem nő sötét, pigmentált szőr. A kezelés befejeztével bőrödet speciális nyugtatókrémmel keni be.


LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS ELŐTTI TEENDŐK

A konzultáció alkalmával kerül sor az úgynevezett Fitzpatrick-teszt kitöltésére, mely segít abban, hogy beazonosítsátok a bőrtípusodat és a neked megfelelő kezelést. A részletes konzultációt követően időpontot kapsz a kezelésre. A lézeres szőrtelenítés előtti napon borotvával szőrtelenítsd a kezelendő területet és tedd ezt folyamatosan két kezelés között is! Tartózkodj a fénytől, kerüld az erős napsugárzást, szoláriumot a kezelést megelőző és az azt követő 4 hétben!


LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS UTÁN

A kezelés után a bőr kipirosodhat, nyugtató spray vagy krém használata javasolt, érzékeny bőr esetében hideg borogatás. A lézeres szőrtelenítés után is első 2 hétben az elhalt szőrszálak kihullanak, ezt a folyamatot nem szabad siettetni. 4 hétig tartózkodj a napsütéstől, a szoláriumtól. A lézeres szőrtelenítő kezelések között csak borotvával szőrteleníts! Két lézeres szőrtelenítés között, a kezelés területétől függően 6­-8 hétnek kell eltelnie. Ez a periódus néhány kezelés után kitolódhat a szőrnövekedés intenzitásától függően 8-­12 hétre. A kezelőnővér mindig tájékoztat arról, hogy mikor lesz aktuális a következő szőrtelenítő kezelésed.


LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS MŰKÖDÉSI ELVE

A legkorszerűbb fotoepilációs technológiát alkalmazzuk, amelyet az orvosi és esztétikai lézergyártásban világelső cég, a Lumenis fejlesztett ki. A szabályozó energiaszintnek köszönhetően a Lumenis LightSheer berendezése csaknem minden bőrtípus és szőrvastagság esetén lehetővé teszi a hatékony kezelést. A lézeres szőrtelenítés során a diódalézer a lehető leghatékonyabb módon juttatja el a lézerfényt a kezelni kívánt területre, az eltávolítandó szőrzettől függő lövésszámban és energiaszinten. A lézer energiáját a pigmentált szőrszál a szőrtüszőbe vezeti, ahol elpusztítja azt. Az egyszer elpusztított szőrtüszőből már nem nő sötét, pigmentált szőr, helyükre csak pihék nőhetnek, ily módon a kezelés hatása végleges.

A LightSheer három speciális kezelőfejét használjuk, attól függően, hogy milyen nagyságú területet szeretnél szőrteleníteni.

LightSheer ET 9x9mm
LightSheer XC 12x12mm
LightSheer HS 22x35mm

A LightSheer úgynevezett ET és XC feje csak kis felületeket tud lefedni, ezért főként nehezen hozzáférhető területek szőrtelenítése során alkalmazzuk. A szabadalmaztatott „ChillTip” rendszer folyamatos hűtést biztosít a bőr számára, fokozva a páciensek kényelmét. A LightSheer HS világújdonságnak számít, kezelőfejébe a világon létező legnagyobb diódalézert építették be, ezért nagyobb felületen is hatékonyan szőrtelenít. Az XC kezelőfejnél hétszer nagyobb, 22x35mm­es felületes biztosítja ugyanazt az eredményt, mint a fej kisebb változata. Különlegessége a beépített vákuum, a mely fájdalom blokkoló hatást vált ki, a szőrszálak közelebb kerülnek a kezelőfejhez, ez maximális kényelmet biztosít a pácienseknek. A fej lehetővé teszi a nagyobb területek rendkívül gyors kezelését, így nőknél például teljes láb, férfiak esetében a hát vagy a mellkas kezelése mindössze 15­-20 percet vesz igénybe. A lézeres szőrtelenítésre igazán az alkalmas, akinek sötét a szőrszála. A nem pigmentált szőr (ősz, szőke, vörös) ugyanis csak kis mennyiségű energiát tud felvenni, ami nem biztos, hogy elég a szőrtüszők elpusztításához. A megfelelő energia kiválasztásánál szintén fontos, hogy a bőr a kezelendő felületen a lehető legvilágosabb legyen. Ellenkező esetben a bőr pigmentjei is elnyelik az energiát, így egyrészt a szőrszálak kevesebb energiát vesznek fel, másrészt pedig a bőr megég, megpirul.

A szőr növekedésének 3 fázisát különböztetjük meg: a növekedési (anagén), átmeneti (katagén) és nyugvó (telogén) fázis. A lézeres szőrtelenítés csak az aktív, növekedési fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el. Mivel szőrzetünk egy része nem az aktív fázisban van, ezért ezekre a lézeres szőrtelenítés nem hat. Bár a lézeres szőrtelenítés már az első 2-­3 kezelés alkalmával is rengeteg szőrtüszőt elpusztít, látványos eredményt csak 5­-6 kezeléssel tudunk elérni, a végleges eredményt 8 alkalom után tapasztalod. Ez az oka annak, hogy legyen szó bármelyik testrészed lézeres szőrtelenítéséről, a kezeléseket csak csomagban veheted igénybe. Így, ha 5-­6 kezelés után úgy látod, nincs szükséges több kezelésre, ­évekkel később is visszajöhetsz és igénybe veheted a csomagból fennmaradt kezelést.

 
ÁR: 85.000 – 245.000 forint (8 alkalom) a kezelendő felület nagyságától függően
arcszőrzet 85.000 / hónalj 115.000 / teljes intim 160.000 / lábszár (térdig) 245.000 / comb 220.000
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!