Mellfelvarrás

Az évek múlásával a mell bőre és mirigyállománya megereszkedik, lógás alakul ki. Ebben az esetben is van megoldás, mert mellfelvarrás segítségével a mell feszesebbé tehető, alakja esztétikusan formálható. Azoknál akik elégedetlenek a mellük nagyságával, mert csökkent azok mérete, megváltozott a formája, a szimmetriája, a mellfelvarrás kombinálható mellnagyobbítással is. A mellplasztika során különböző méretű mellimplantátumokkal a mell szimmetrikus eltérései is korrigálhatók.

MELLFELVARRÁS ELŐNYEI

Mellfelvarrás után melleid teltebbek, formásabbak lesznek. Mellfelvarrással korrigálni lehet a mellek alakját, szimmetriáját, kombinálható mellnagyobbítással, mellbimbó udvar korrekcióval is. Eredménye azonnal látható, melleid formájukat kb. 3-4 hónap alatt veszik fel, ennyi idő szükséges a mellimplantátum végleges elhelyezkedéséhez.

MELLFELVARRÁS MŰTÉTI MENETE

A mell korrekcióját az esetek túlnyomó többségében a megnyúlt, felesleges bőr eltávolításával és a mirigyállomány rögzítésével érjük el. Miután a plasztikai sebész eltávolította a felesleges bőrt, a mellbimbó feljebb kerül, melynek mérete is csökkenthető. A mellfelvarrás során általában 3 helyen ejt metszést a plasztikai sebész. A mellbimbóudvar körül, a mellbimbó aljától függőlegesen a mell alá, valamint vízszintesen a mell természetes áthajlásánál, a mell alatti redőben. Az alsó metszés kisebb fokú korrekció esetén elhagyható. Amennyiben mellnagyobbítással kombinált a felvarrás, a mellimplantátum kerülhet a mell mirigyállománya vagy a mellizom alá.

A plasztikai sebész mellbimbó körüli vágáson át is behelyezheti a protézist. Ezt a módszert ritkán alkalmazzák orvosaink, akkor is csak olyan nőknél, akik már szültek, mert a beavatkozás gyakorta a mellbimbóudvar kiszélesedésével jár, mely a mell szép formáját esztétikai szempontból rontja, valamint a mirigyállományt is károsítja. Ebből adódik, hogy kis mellmirigy-állomány esetén izom alá helyezi be a plasztikai sebész az implantátumot. A mellbimbó kisebbítése esetén a sebész a mellbimbó körül vág, esetleg kimetszi a felesleges bőrt, befelé forduló mellbimbó esetén a metszés a mellbimbó területét és az alsó szöveteket is érinti. A mellplasztikát minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll az intenzív ellátás is. A mellplasztikára altatásban kerül sor, kb. 2-2,5 órát vesz igénybe. A mellfelvarrás végén a mellekre rugalmas, szoros kötés kerül. Másnap a kötést kompressziós melltartóra cseréli a plasztikai sebészed, amennyiben nem a plasztikai műtét után közvetlenül került a pozícionáló pánt és a melltartó a mellekre. A speciális sportmelltartót 5 hétig kell viselned annak érdekében, hogy a műtétnél kialakított helyzetben rögzüljön a melled. A mellfelvarrást követően 1 éjszakát kell a kórházban töltened, de a plasztikai sebész indokolt esetben ezt meghosszabbíthatja. Ezt a rövid időt egy jól felszerelt, kényelmes, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában töltöd majd.

A mellplasztika után hegvonal marad a bőrön, néhány látható helyen, mely a mell természetes vonalán helyezkedik el.

A műtéti hegek maradandók, az idő múlásával azonban folyamatosan halványodnak.

MELLIMPLANTÁTUM, MELLPROTÉZIS

A jelenleg használt, folyamatosan fejlesztett mellimplantátumok kohézív géllel töltött rugalmas szilikonzacskók, zselés implantátumok.

A sebészek ezeket vicces néven gumimacinak is nevezik, mert olyan állaga van, mint a gumicukornak. Alakjukat tekintve lehetnek gömbcikk formájúak vagy természetes mellformát utánzó, anatómiai implantátumok. A mellimplantátumok felülete sima vagy texturált, azaz érdesített lehet. Nincs szükség 10 évenkénti implantátum cserére, a rendszeres kontroll azonban elengedhetetlen.

Az implantátumok tapintását, „viselkedését” , strapabíróságát személyesen is megtapasztalhatod a plasztikai konzultáció során, sőt a melltartódba is teheted, hogy lásd mekkora mérettel lennél elégedett. Széles méretválaszték áll rendelkezésre, ezért az eltérő mellméret is jól korrigálható mellimplantátumokkal.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A mellplasztika után rendszeresen részt kell venned kontroll vizsgálaton, melyek ingyenesek. Varratszedésre a mellfelvarrást követő 10-14. napon kerül sor. A speciális melltartót még varratszedés után is hetekig hordanod kell. Melleid végleges formájukat 3-4 hónap alatt veszik fel. A mellplasztikát követő 1 hónapban kíméletesen kell bánni a testrésszel, tartózkodni kell a fizikai munkától és az erős terheléstől! Foglalkozásodtól függően 1 hét múlva visszatérhetsz a munkába.

MELLFELVARRÁS KOCKÁZATAI

A mellplasztikai műtétek során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Évente több ezer nő esik át problémamentesen mellplasztikai beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Fontos tudni azonban, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a mellfelvarrás is kockázattal jár. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, gyulladás, keloidos hegképződés. Mellfelvarrás után néha előfordul, hogy a mellek nem tökéletesen szimmetrikusak, a mellbimbók elhelyezkedése minimálisan eltérhet egymástól. A mellbimbó érzékenysége megváltozhat a mellplasztikai beavatkozás következtében, de ez általában átmeneti állapot. A mellbimbó és a mell tartós érzéketlensége is előfordulhat, de ez igen ritka. Mivel a mellfelvarrás a mirigyállományt is érinti, a későbbiekben szoptatási nehézség alakulhat ki.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 650.000 forint implantátum nélkül
1.100.000 forint kerek implantátum beültetésével / 1.200.000 forint csepp alakú, anatómiai implantátum beültetésével. Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!