Mellkisebbítés

A mellkisebbítés olyan műtéti eljárás, melynek eredményeként csökken a mell térfogata, súlya és esztétikusabb lesz az alakja. Arányos melleid segítenek abban, hogy visszanyerd az önbizalmad. A mellkisebbítés eredménye hosszú távú, új mellméreted megszabadít a hátfájástól, egyéb fájdalmaktól. A műtét eredménye azonnal látható, melleid végleges formájukat 3-4 hónap alatt veszik fel. 

MELLKISEBBÍTÉS MŰTÉT MENETE

A mell korrekcióját az esetek túlnyomó többségében a megnyúlt, felesleges bőr eltávolításával és a mirigyállomány kisebbítésével érik el. Mielőtt sor kerülne a mellplasztikára, több szűrővizsgálaton kell részt venned, melyek a következők. Laborvizsgálat, EKG, mellultrahang és mammográfia, ez utóbbira 40 éves kor felett kerül sor. Arról, hogy egyéb vizsgálatokra van-e szükséged, plasztikai sebészed ad majd felvilágosítást.


A mellkisebbítés során általában 3 helyen ejt metszést a plasztikai sebész, a mellbimbóudvar körül, a mellbimbó aljától függőlegesen a mell alá, valamint vízszintesen a mell természetes áthajtásánál a mell alatti redőben. Az alsó metszés kisebb fokú korrekció esetén elhagyható. Miután a plasztikai sebész eltávolította a felesleges bőrt, zsírt és szövetet, a mellbimbó feljebb kerül, melynek mérete is csökkenthető. Nagy mellek esetében általában a mellbimbó is megnyúlik. A mell feszességét a mell alatt elhelyezkedő varrattal véglegesíti a sebészed. A mellbimbó kisebbítése esetén a sebész a mellbimbó körül ejt metszést, esetleg eltávolítja a felesleges bőrt, befelé forduló mellbimbó esetén a metszés a mellbimbó területét és az alsó szöveteket is érinti. Az, hogy neked pontosan milyen mellplasztikai beavatkozásra lesz szükséged, egyrészt elvárásaidtól, másrészt személyes adottságaidtól függ. A mellplasztikát minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész és garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás. A mellkisebbítésre altatásban kerül sor, 2-2,5 órát vesz igénybe. A mellplasztika végén a mellekre rugalmas, szoros kötés kerül, majd pár nappal később a kötést kompressziós melltartóra cseréli a plasztikai sebészed. A speciális sportmelltartót 4-8 hétig viselned kell annak érdekében, hogy a mellműtétnél kialakított helyzetben rögzüljön a melled. A mellkisebbítést követően 1 éjszakát a kórházban kell töltened, ezt a plasztikai sebész indokolt esetben meghosszabbíthatja. Ezt a rövid időt egy jól felszerelt, kényelmes, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában töltöd majd. A mellkisebbítés után hegvonal marad a bőrön, néhány látható és nem látható helyen, mely a mell természetes vonalán helyezkedik el. A műtéti hegek maradandók ugyan, de az idő múlásával fokozatosan halványodnak.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A mellkisebbítés után rendszeresen részt kell venned kontrollvizsgálaton. Varratszedésre a mellplasztikát követő 10-14. napon belül kerül sor. A speciális melltartót még varratszedés után is hetekig hordanod kell. Melleid végleges formájukat 3-4 hónap alatt veszik fel.

A mellplasztikát követő 1 hónapban kíméletesen kell bánni a testrésszel, tartózkodni kell a fizikai munkától és az erős terheléstől! Foglalkozásodtól függően 1-2 hét múlva visszatérhetsz a munkába. Panasz esetén vedd fel a kapcsolatot plasztikai sebészeddel!

A MELLKISEBBÍTÉS KOCKÁZATAI

A mellkisebbítési műtétek során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Évente több ezer nő esik át problémamentesen mellplasztikai beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Fontos tudni azonban, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a mellkisebbítés is kockázattal jár. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, gyulladás, keloidos hegképződés. Mellkisebbítés után néha előfordul, hogy a mellek nem tökéletesen szimmetrikusan, a mellbimbók elhelyezkedése minimálisan eltérhet egymástól.

A mellbimbó érzékenysége változhat a mellplasztikai beavatkozás következtében, bár ez általában átmeneti állapot.A mellek tartós érzéketlensége ritkán fordul elő. Mivel a mellkisebbítés a mirigyállományt is érinti, a későbbiekben szoptatási nehézség alakulhat ki.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 710.000 forint
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!