Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás implantátum beültetésével végzett műtét, melynek célja a mell méretének, alakjának, aszimmetriájának korrigálása. Kombinálható mellfelvarrással, mellbimbó udvar korrekcióval is. Mellnagyobbítás után melleid teltebbek, formásabbak lesznek. A megújult külsőd hozzájárulhat az önbizalmad visszaállításához.

MELLNAGYOBBÍTÁS ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

Mielőtt sor kerülne a műtétre, a plasztika konzultációt követően vizsgálatokon kell részt venned, mely laborvizsgálatot, EKG-t, mellultrahangot és mammográfiát foglal magában. Ez utóbbira csak 40 éves kor felett kerül sor. Arról, hogy további vizsgálatokra van-e szükség, plasztikai sebészed ad majd felvilágosítást.

MELLPLASZTIKA MŰTÉT MENETE

A mellnagyobbítást minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás is. A mellnagyobbítás 3 különböző műtéti technikával végezhető el. Leginkább az befolyásolja a műtéti technikát, hogy a mellimplantátum a mell mirigyállománya vagy a mellizom alá kerül. Eredménye azonnal látható, melleid formájukat 3-4 hónap alatt veszik fel, ennyi idő szükséges a mellimplantátum végleges elhelyezkedéséhez. 

MELLNAGYOBBÍTÁS MŰTÉTI TECHNIKÁI

A metszések eshetnek a mell alatti redőbe, ez a leggyakoribb, a hónalj árokba, illetve a bimbóudvar határára is. A mellmirigy alá ültetett implantátummal természetesebb hatást érhető el. Kis mellmirigy-állomány esetén azonban ez a módszer nem megfelelő, mert legtöbbször egyértelműen látszik a mellplasztikai beavatkozás. A plasztikai sebész mellbimbó körüli vágáson át is behelyezheti a protézist. A heg ekkor szinte láthatatlan marad. Ezt a módszert azonban ritkán alkalmazzák az orvosok, akkor is csak olyan nőknél, akik már szültek, mert gyakorta a mellbimbóudvar kiszedésével jár, mely a mell szép formáját esztétikai szempontból rontja, valamint a mirigyállományt is károsíthatja. Kis mellmirigy-állomány esetén izom alá helyezi be a plasztikai sebész a mellimplantátumot. A mellnagyobbítás kombinálható mellbimbó kisebbítéssel is. Ekkor a sebész a mellbimbó körül ejti a metszést és szükség esetén eltávolítja a felesleges bőrt. Befelé forduló mellbimbó esetén a metszés a mellbimbó területét és az alsó szöveteket is érinti. Az, hogy neked pontosan milyen mellimplantátumra és milyen műtéti technikára lesz szükséged, egyrészt elvárásaidtól, másrészt személyes adottságaidtól függ, ezért szükséges a bizalom közted és a plasztikai sebészed között, hogy közösen a megfelelő mellimplantátumot és műtéti technikát válasszátok ki. A mellplasztikára altatásban kerül sor és 1-1,5 órát vesz igénybe. A mellnagyobbítás végén a mellekre rugalmas, szoros kötés kerül, melyet plasztikai sebészed pár nappal később speciális kompressziós melltartóra cserél. Az is előfordulhat, hogy a pozícionáló pánt és a melltartó a mellplasztika után rögtön felkerül a mellekre. A speciális sportmelltartót 5 hétig kell viselned annak érdekében, hogy a műtétnél kialakított helyzetben rögzüljön a mellimplantátum. A mellnagyobbítást követően 1 éjszakát kell a kórházban töltened, ezt a plasztikai sebész indokolt esetben meghosszabbíthatja. Ezt a rövid időt egy jól felszerelt, kényelmes, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában töltöd majd.

MELLIMPLANTÁTUM, MELLPROTÉZIS

A jelenleg használt, folyamatosan fejlesztett mellimplantátumok kohézív géllel töltött rugalmas szilikonzacskók, zselés implantátumok.

A sebészek ezeket vicces néven gumimacinak is nevezik, mert olyan állaga van, mint a gumicukornak. Alakjukat tekintve lehetnek gömbcikk formájúak vagy természetes mellformát utánzó, anatómiai implantátumok. A mellimplantátumok felülete sima vagy texturált, azaz érdesített lehet. Nincs szükség 10 évenkénti implantátum cserére, a rendszeres kontroll azonban elengedhetetlen.

Az implantátumok tapintását, „viselkedését” , strapabíróságát személyesen is megtapasztalhatod a plasztikai konzultáció során, sőt a melltartódba is teheted, hogy lásd mekkora mérettel lennél elégedett. Széles méretválaszték áll rendelkezésre, ezért az eltérő mellméret is jól korrigálható mellimplantátumokkal.

 VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A mellnagyobbítás után 2-3 hétig feszítő érzés észlelhető, ez azonban megszűnik, amint megszokod a mellimplantátum okozta feszülést és súlytöbbletet. Rendszeresen részt kell venned kontrollvizsgálaton, melyek ingyenesek. Varratszedésre a mellnagyobbítást követő 10-14. napon kerül sor. A speciális melltartót még varratszedés után is hetekig hordanod kell. A mellplasztikát követő 1 hónapban kíméletesen kell bánni a testrésszel, tartózkodni kell a fizikai munkától és erős terheléstől. Foglalkozástól függően már 1 hét múlva visszatérhetsz a munkába. Habár a mellnagyobbítás eredménye azonnal látható, melleid formájukat kb. 3-4 hónap alatt veszik fel, ennyi idő szükséges a mellimplantátum végleges elhelyezkedéséhez. A műtéti hegek maradandóak, bár fokozatosan halványulnak.

MELLNAGYOBBÍTÁS KOCKÁZATAI

A mellplasztika során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Évente több ezer nő esik át problémamentesen mellplasztikai beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Fontos tudni azonban, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a mellnagyobbítás is kockázattal jár. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, gyulladás, keloidos hegképződés, a mellbimbó érzékenységének megváltozása. A szervezet a mellimplantátum behelyezése során minden esetben kötőszövetes tokot (capsulát) képez a mellprotézis teljes felszíne körül, ami a természetes gyógyulási folyamat része. Amennyiben ez a tok a kívántnál erősebb, hegesebb, akkor később zsugorodhat, összenyomja a protézist, így a mell feszessé és rugalmatlanná válhat. Súlyos esetekben szükséges lehet a capsula műtéti bemetszése vagy eltávolítása is. Fontos hangsúlyozni, hogy klinikailag nem bizonyított, hogy a mellnagyobbítás növelné a mellrák kialakulásának kockázatát!

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 950.000 – 1.150.000 kerek implantátum beültetésével / 1.100.000 – 1.250.000 forint csepp alakú, anatómiai implantátum beültetésével. Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!
Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!