Orrplasztika

Az orrplasztika eredménye azonnal látható, orrod végleges formája a következő 6­-12 hónapban fog kialakulni.

A végleges eredmény az esztétikus orr, az arcod harmóniája javul. A plasztika általában rejtett metszéseken keresztül történik, így nem kerül sor varratszedésre, nem alakulnak ki külső hegek. A beavatkozás után 1 héttel visszatérhetsz a munkába. Az orrplasztika során csak nagyon kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény.

ORRPLASZTIKA ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

Mielőtt sor kerülne a plasztikára, szűrővizsgálaton kell részt venned, ez laborvizsgálatot és EKG­-t foglal magában.

Arról, hogy egyéb vizsgálatokra van-­e szükséged, plasztikai sebészed ad majd felvilágosítást.

MŰTÉT MENETE

Az orrműtétet minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha komplikációk lépnek fel a plasztikai műtét közben. Az orrplasztika altatásban történik helyi érzéstelenítéssel kiegészítve és a korrekció mértékétől függően a beavatkozás 1­-2 órát vesz igénybe. Az orrműtétet plasztikai sebészed végezheti zárt vagy nyitott műtéti technikával. A zárt technika külső metszés nélkül végzett orrműtét, melyet leggyakrabban az első orrplasztika során alkalmaznak.

A nyitott műtéti technikát általában a már többször operált orr (secunder orrműtét) korrekciójára alkalmazzák. Ha az orr elváltozásához orrsövényferdülés is társul, akkor a sebész orrsövényműtéttel kombinálja a beavatkozást, fül­-orr-­gégész segítségével. Rögtön az orrműtét után plasztikai sebészed gipsz-sínnel rögzíti az orrot, az orrnyílásba tampont helyez. 1 éjszakát kell a kórházban töltened, majd kísérővel hazaengednek. Ezt a rövid időt egy kényelmesen felszerelt, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában fogod tölteni.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A plasztika után az orrot gipsszel, az orrcsúcs korrekciója esetén ragasztással rögzíti orvosod. Az orra felhelyezett gipsz-sínt 1­-2 hétig hordanod kell. Az orrműtétet közvetlenül követő időszakban lesznek fájdalmaid, de ezek a hagyományos fájdalomcsillapítókkal jól enyhíthetők, 2-­3 napon belül pedig megszűnik az aktív fájdalom. Az orrműtét után egy hétig vér­savós folyadék ürülhet az orrnyílásokból. Mivel az orrplasztika általában rejtett metszéseken keresztül történik, a szó szoros értelmében nem kerül sor varratszedésre, nem alakulnak ki külső hegek. A beavatkozás után 1 héttel visszatérhetsz a munkába. Az orrműtétet követő 1 hétben előrehajolás, orrfúvás nem megengedett és az azt követő hetekben óvakodnod kell a fizikai aktivitástól.


ORRPLASZTIKA KOCKÁZATAI

Az orrplasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény. Bár fontos tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás az orrplasztika is kockázattal jár, azzal együtt, hogy évente több ezren esnek át problémamentesen orrplasztikai beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Azután, hogy plasztikai sebészeddel mindent átbeszéltetek, ismerteti veled az esetleges kockázatokat, komplikációkat, és az orrplasztika utáni teendőket is. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, altatással szembeni túlérzékenység, gyulladás, aszimmetria.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
kisebb korrekció 450.000 – 685.000 forint, orrplasztika 610.000 – 900.000 a technikától függően, illetve hogy orrsövényferdülés miatt kell-e fül-orr gégész.
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!