Visszérkezelés injekcióval

A visszér műtéti úton történő kezelése mellett a visszerek injekciós kezelését, a scleroterápiát is alkalmazzák.

A scleroterápia során az érsebész a tágult visszeret kis tűvel megszúrja és a sclerotizáló anyagot a tűn keresztül a vénába juttatja. A beadott kémiai anyag az érben kis steril gyulladást okoz, ezzel az érfal hegesedését indítja el, ami a véna falait egymáshoz tapasztja, így az adott érszakaszt kizárja a keringésből. 

 SCLEROTERÁPIA KEZELÉS ELŐNYEI

– a scleroterápiával kezelt érszakasz vérellátása megszűnik, így megszűnnek a zavaró pókhálószerű erek

– bár a scleroterápiás kezelés több szakaszban történik, már az első kezelés után látható az eredménye

– hatékony megoldás a kisebb visszerek és seprűvénák kezelésére

SCLEROTERÁPIA KEZELÉS MENETE

Azt, hogy a te problémád melyik eljárással kezelhető hatékonyan, a konzultáció során állapítja meg az érsebész. A scleroterápia során érsebészed a tágult visszeret kis tűvel megszúrja és a sclerotizáló anyagot a tűn keresztül a vénába juttatja. A beadott kémiai anyag az érben kis steril gyulladást okoz, ezzel az érfal hegesedését indítja el, ami a véna falait egymáshoz tapasztja, így az adott érszakaszt kizárja a keringésből. Ezt követően a kezelt érszakasz felszívódik. A kezelés végén a lábra szoros kötést, kompressziós kötést vagy harisnyát helyeznek, amely a vénafalakat 48 órán át folyamatosan összetapasztva tartja. A scleroterápiás kezelések több szakaszban történnek.

Egy alkalommal 2 ml hatóanyag adható be a páciensnek. Ez egy tenyérnyi terület ellátására elegendő.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A scleroterápia után legalább 20 perc séta javasolt, a passzív álló vagy ülő testhelyzetet kerülni kell. Ha a kezelt terület érzékennyé, meleggé válna, nyugodtan hűtheted törölközőbe csavart jégakkuval vagy gyógyszertárban kapható jégzselével, de a borogatás szigorúan tilos. A scleroterápiát követően minimum négy hétig kerüld a forró fürdőt, a szaunát, a napozást és a szolárium használatát. A kezelést követően új erek jelenhetnek meg. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a kezelt erek “nőnek ki” újból, hanem azt, hogy más helyeken tágulnak ki az erek. Ez a jelenség akkor fordulhat elő, ha a páciens nem tartja be a kezelőorvos utasításait, különös tekintettel a harisnya viselésére. Harisnya-kompresszió nélkül a vér a közeli ereket fogja azonnal kitágítani a kezelt terület környékén, harisnyával viszont a mélyebb erek felé áramlik. Ilyen esetekben a scleroterápia kezelés ismételhető. Ahhoz, hogy a további seprűvénák kiújulásának esélye kisebb legyen, tartózkodnod kell az elhízástól, a szaunától, a forró fürdőtől és az erős napsugárzástól, illetve javasolt kényelmes cipőt hordani és vénás keringést fokozó sportot űzni.

SCLEROTERÁOIA KOCKÁZATAI

Bár a scleroterápia során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény, fontos tudnod, hogy mint minden beavatkozás, a scleroterápia is kockázattal jár. A kezelést követően a tűszúrások helyén kis bevérzések, kék foltok jelenhetnek meg, melyek 1-2 hét alatt nyomtalanul felszívódnak. Amennyiben a kompresszió elmozdul, a visszaáramló vér is „belekötődhet” az érbe, amely barnás-kékessé válik, de pár nap alatt ez is felszívódik. A scleroterápiával kezelt területen kialakulhat bőrpír és égő érzés, fájdalom is megjelenhet. Mindez tulajdonképpen nem szövődmény és enyhe hűtés, jegelés  hatására megszűnik. Borogatni tilos! Néhány esetben a beadott anyagra való érzékenység tartós barnás elszíneződést okozhat, ami általában 6-12 hónapon belül spontán felszívódik, csak kivételes esetekben lesz maradandó. A scleroterápiával kezelt felületen a bőrfelszínhez közel kerülő scerotizáló anyag miatt kis hámhiány alakulhat ki, mely később pörkkel gyógyul.

ÁR: 21.000 ft / alkalom (általában több alkalom szükséges)
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek! 

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!