Vádliplasztika

A vádliplasztika ideális megoldás mindazok számára, akik szeretnék vékony, alaktalan vádlijukat formássá tenni, veleszületett probléma, esetleg valamilyen baleset, sérülés következtében aszimmetrikussá vált lábszárukat újra szimmetrikussá varázsolni. A vádliplasztika során a vádlik implantátum beültetésével jól korrigálhatók.

VÁDLIPLASZTIKA ELŐNYEI

A vádliplasztika eredménye azonnal látható, a végleges formáját a lábad 3­-4 hónap alatt éri el. A műtéti hegek fokozatosan halványulnak és a térdhajlatban való elhelyezkedésük miatt alig láthatók. A vádliplasztikának köszönhetően mindkét vádlid teltebb, formásabb lesz, mely növeli az önbizalmad és vonzóbbá teszi a megjelenésed. A vádliplasztika során kevés esetben fordul elő komplikáció, szövődmény.

VÁDLIPLASZTIKA ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

Mielőtt sor kerülne a vádliplasztikára, konzultálsz majd a plasztikai sebészeddel és előzetes vizsgálatokon kell részt venned, amely laborvizsgálatot és EKG­-t foglal magában. Arról, hogy egyéb vizsgálatokra van-­e szükséged, plasztikai sebészed ad majd felvilágosítást.

MŰTÉT MENETE

A vádliplasztikát minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha komplikációk lépnének fel a vádliformázás közben. A vádliimplantátum behelyezése altatásos műtét során történik, a beavatkozás kb. 1 órát vesz igénybe. A vádliplasztika során a műtéti behatolás a térdhajlatban történik egy körülbelül 4 cm­-es metszésből. A vádliimplantátum az izomzat felé kerül beültetésre. Az eljárást mindkét vádli esetében ugyanúgy végzi el a plasztikai sebész, majd meggyőződik arról, hogy mindkét implantátum szimmetrikusan helyezkedik el és természetes hatást kelt, végül varrattal lezárja a területeket. A vádliformázást követően 1 éjszakát kell a kórházban töltened. Ezt a rövid időt egy kényelmesen felszerelt, légkondicionált, saját fürdővel ellátott szobában töltöd majd. A műtét utáni napon kísérővel hazaengednek. Közvetlenül a műtét után szorítókötés kerül a vádlidra, hogy rögzítse az implantátumokat, megakadályozza azok elmozdulását. Ezt a kötést további 6 héten át viselned kell. Az implantátumok folyékony szilikonnal, úgynevezett kohézív géllel töltött (zselés implantátumok) vagy sóoldattal töltött rugalmas szilikonzacskók. Alakjukat tekintve orsó vagy csepp alakúak. A gyártók ajánlása szerint 10 évenként szövődmény nélküli esetben is indokolt az implantátumok cseréje.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A vádliplasztika után 2­-3 hétig feszítő érzés észlelhető, ez azonban megszűnik amikor megszokod a vádli implantátum okozta feszülést és súlytöbbletet. A vádliformázás után 2 héttel kerül sor a varratszedésre, a fáslikat további 2-­4 hétig kell viselned. Foglalkozásodtól függően 2 hét múlva visszatérhetsz a munkába. Vigyázz arra, hogy a beavatkozást követő 1 hónapban ne terheld meg a lábaidat, ne tornázz, pihenj minél többet!

VÁDLIPLASZTIKA KOCKÁZATAI

A vádliplasztika műtétek során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Azonban fontos tudni, hogy mint minden sebészeti beavatkozás, a vádliformázás is hordoz magában kockázatot, azzal együtt, hogy évente több ezer nő és férfi esik át problémamentesen vádliplasztika beavatkozáson és elégedettek az eredménnyel. Miután a plasztikai sebészeddel átbeszéltétek a műtét részleteit, ismerteti veled az esetleges kockázatokat, komplikációkat és a vádliformázás utáni teendőket is. Ilyen kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, gyulladás keloidos hegképződés, a vádli érzékenységének átmeneti vagy tartós megváltozása, az implantátum elmozdulása vagy aszimmetria kialakulása. A vádliimplantátum behelyezése során minden esetben kötőszövetes tok (capsula) képződik a vádliprotézis teljes felszíne körül, ami a természetes gyógyulási folyamat része. Amennyiben ez a tok a kívántnál erősebb, hegesebb, akkor később zsugorodhat, összenyomhatja a protézist, így a vádli feszessé és rugalmatlanná válhat. Súlyos esetben szükséges lehet a capsula műtéti bemetszésére vagy eltávolítására is.

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
ÁR: 790.000 forint (implantátum beültetésével)Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!