Zsírleszívás

A zsírleszívás ideális megoldás lehet azok számára, akiknek nincs jelentős súlytöbbletük, de bizonyos testtájakon lokális zsírfelesleg mutatkozik. Általában ettől a feleslegtől szinte lehetetlen torna vagy fogyókúra által megszabadulni. A zsírleszívás nem a fogyókúra alternatív módszere.

ZSÍRLESZÍVÁS ELŐNYEI

Eredménye azonnal látható, a végleges állapot pár hónap múlva áll be. A zsírleszívást egyedi módon négy ultrahangos alakformáló kezeléssel kombináljuk. A zsírleszívás a test bármely részén elvégezhető: toka, felkar, férfi mell, has, csípő, fenék, comb és térd területein. Mindössze néhány milliméteres heg marad a bőrön. Általában pár napon belül visszatérhetsz a munkába.

ZSÍRLESZÍVÁS ELŐTTI VIZSGÁLATOK ÉS TEENDŐK

Mielőtt sor kerülne a zsírleszívásra, konzultálsz majd a plasztikai sebésszel és vizsgálatokon is részt kell venned, mely laborvizsgálatot és EKG-t foglal magában. Arról, hogy további vizsgálatokra van-e szükség, plasztikai sebészed ad majd felvilágosítást. A zsírleszívás mellé speciális ultrahangos alakformáló kezeléseket biztosítanak, melyeket a beavatkozás előtt vehetsz igénybe.

MŰTÉT MENETE

A zsírleszívást minden esetben technikailag jól felszerelt műtőben végzi a plasztikai sebész, ahol garantáltan rendelkezésre áll intenzív ellátás, ha komplikációk lépnének fel a műtét közben. A zsírleszívást altatásban és helyi érzéstelenítésben is el lehet végezni, attól függően, hogy mekkora területről és milyen mennyiségű zsírt kell eltávolítani. A beavatkozás általában 1-1,5 órát vesz igénybe. A műtét során sebészed először egy kisebb bőrmetszésen keresztül speciális oldattal tölti fel az adott területet, ami csökkenti a vérzést. Majd a megfelelő nagyságú szívócsövek bevezetésére kerül sor a bőr alatti zsírszövetekbe, ahonnan ezen keresztül kontrollált mozgással fellazítja, töri a zsírt. A kiszabadított zsírszövetet plasztikai sebészed műtéti vákuum segítségével leszívja, eltávolítja, vastagságát a környezetben lévő réteg vastagságához igazítja. A behatolás egy nagyon kicsi, 5mm-es vágáson keresztül történik, ezért a hegek alig láthatók. A plasztikai beavatkozás során a zsírleszívás legújabb módszerét, az úgynevezett hatásnövelt (PAL – Power Assisted Liposuction) vibrációs zsírleszívást alkalmazzák. Ez a speciális, nagy hatásfokú vibrációképes készülék a hagyományos módszerhez képest sokkal kíméletesebbé és gyorsabbá teszi a műtétet. Egy zsírleszívás alkalmával max. 2 liternek megfelelő zsírt lehet eltávolítani, ezért lényegesen könnyebb nem leszel a műtét után, az alakod azonban kecsesebb, formásabb, esztétikusabb lesz. A zsírleszívást négy ultrahangos alakformáló kezeléssel kombinálják. Az első két kezelést közvetlenül a beavatkozás előtt, a másik két kezelést a műtét után veheted igénybe. A kezelések segítségével könnyebben lehet a zsírt eltávolítani, a bőröd feszesebb lesz, az alakod még csinosabbá, formásabbá válik. Az ultrahangos alakformáló kezeléseket ingyen biztosítják a zsírleszívás mellé. Zsírleszívás után közvetlenül rád kerül egy kötés és speciális zsírleszívás utáni szorító ruha. Ezt a ruhát még a műtét előtti időszakban választod ki sebészeddel és a műtétet követően általában 4-6 hétig kell viselned. Ez a ruha segít abban, hogy bőröd visszatapadjon, feszessé váljon, alakod karcsúbb legyen. Attól függően, hogy a zsírleszívás helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban történt-e, néhány órát vagy 1 éjszakát kell a kórházban töltened.

VÁRHATÓ GYÓGYULÁSI IDŐ

A zsírleszívás után mindössze néhány milliméteres hegek maradnak az adott területen. A varratszedésre a beavatkozást követő 7. napon kerül sor, a rugalmas, műtét utáni ruhát pedig 4-6 hétig kell hordanod. Mivel a zsírleszívás után a kezelt terület véraláfutásossá válik, orvosaink ajánlanak neked egy speciális krémet, amelynek használata segít abban, hogy a véraláfutások hamarabb felszívódjanak.

A zsírleszívásnak általában már 1-2 hét után nem lesz látható nyoma. Az első héten valószínűleg lesznek fizikai fájdalmaid, de ez jól kezelhető fájdalomcsillapítóval. Úgy érzed majd, mintha beütötted volna a kezelt területet. A felépülésed ideje nagyban függ a zsírleszívás területének nagyságától és gyakorlatilag már pár napon belül visszatérhetsz a munkába, mégis javasolom, hogy lehetőség szerint egy hétig maradj otthon pihenni. Habár a zsírleszívás hatása azonnal látható, a végleges eredmény kialakulásához több hónap szükséges. Ez idő alatt regenerálódik a kezelt terület, kialakul a tested végleges formája. Új alakodat tovább megőrizheted, ha megtartod testsúlyodat és egészséges életmódot folytatsz.

ZSÍRLESZÍVÁS KOCKÁZATAI

A zsírleszívás során ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Azonban mint minden sebészeti beavatkozás, a zsírleszívás is kockázattal jár, azzal együtt, hogy évente több ezren esnek át problémamentesen ezen a műtéten és elégedettek az eredménnyel. Ilyenkor kockázati tényező lehet az utóvérzés, fertőzés, altatással szembeni túlérzékenység, kisebb vérerek sérülése, keloidos hegképződés, heg begyulladása, aszimmetria, kisebb-nagyobb vérveszteség. Sokan tartanak a zsírembóliától, de fontos hangsúlyozni, hogy bár előfordulhat, nagyon ritka. 

A plasztikai sebészeti konzultáció díjmentes!
350.000 forint (helyi érzéstelenítésben, kis terület) saját zsír feltöltéssel együtt 380.000 forint
490.000 forint (altatásban, max. 3kg eltávolítása) saját zsír feltöltéssel együtt 530.000 forint
Pontos árat minden esetben a személyes konzultáció alkalmával tudunk kalkulálni!

Az árak csupán tájékoztató jellegűek!

Szeretnél többet megtudni a beavatkozásról? Érdekelnek a részletek? Vedd fel velem a kapcsolatot!