DOHÁNYZÁS – NEM A TE HIBÁD, DE AMIT CSINÁLSZ AZ ÖNGYILKOSSÁG!

Én kis naív azt gondoltam, hogy a cigarettában dohánylevél van. Te tudod, hogy mit veszel a szádba? Úgy gondolom nem is sejted, mert ha tudnád, azonnal kidobnád és soha többé nem gyújtanál rá. Bocs a kemény kezdés miatt, de nemrég tudtam meg ezeket a brutálisan súlyos információkat. Nyilván senki számára nem titok, hogy a dohányzás egy káros szenvedély. Csak azt nem sejtettem, hogy ennyire! A borzasztó képek, amiket a cigisdobozon találsz, ezekszerint nem vették el tőle a kedved. Ez nem a Te hibád, a gyártó elintézte, hogy ne nagyon tudj leszokni róla, szándékosan tett a rabjává … olvass tovább és elmondom hogyan csinálta. A cikk végén pedig megtalálod azoknak a videóknak a linkjeit, ahonnan az adatok származnak! Nézd meg, nagyon tanulságos!

Mit tartalmaz egy cigaretta? - A dohányzás káros hatásai

Így készül a cigaretta, ez van benne

Alig van benne dohánylevél! Valójában apróra vágott papír, mérgekkel átitatva, hozzákeverve egy kis dohányipari hulladék. A vegyszerek és mérgező anyagok listája nem szerepel a csomagoláson, csak egyetlen szó foglalja össze ezt: kátrány. A gyártó nem írja rá a csomagolásra a 470 vegyi, nehéztoxikus anyagot. Az összetétel annyira szörnyű, hogy ezt a dohánygyár nem hajlandó kiadni, ipari titokként kezelik. (pyridine, hidrogén szulfid, sulfur dioxide, ammónia, hidrogén cianid, nitrogénoxid, formaldehid, chromium, betiltott DDT-rovarirtó, a halálos arzén, kipufogógázokban található szénmonoxid, WC tisztításhoz használt ammónia tisztítószer, metanol rakéta üzemanyag, polónium 210 es radioaktív izotóp 1.3 butadién, polycyclic aromatic hydrocarbons, nitrózamin, arcrolein, nikkel, kobalt, berillium, acetaldehid, hidrazin, benzin, kadmium, kátrány) Persze a dohánygyár a mérgező hulladékot is újrahasznosítja! Úgy spórolnak, hogy az ipari hulladékot is belekeverik a cigarettába.  Ezek az ipari hulladékok valójában tömény mérgek. Egy darabig nem hasznosították őket, de ma már, hogy a veszteségeket csökkentse a dohánygyártó cég, ezeket ledarálja, lepréseli, átgőzöli és visszakeveri a dohányba. Mivel ez íztelen, ezért vegyszerekkel ‘fűszerezik’. Ezt a szörnyű valamit, újra alakított dohánynak nevezik. A mérgekkel megszínezett barna papírdarabokat, amiben ipari salakpor is van, megfőzik. A főződézsákban kása lesz belőle, amit megszárítanak, létrehozva egy préselt papírkorongot és egy dohánylikőr elnevezésű főzettel kezelik, amibe mindenféle aromát, tehát vegyszert kevernek. Ennek a dohánylikőr-főzetnek az összetételét senki nem tudja, ez szupertitkos alapanyagként kerül a gyárba egy beszállítótól, így ez nem is szerepel a cigaretta csomagolásán! 

A pofátlanság csúcsa! Így lehet fillérekből milliárdokat keresni!

1.000 cigaretta előállításának ára kb. 1 dollár (azaz kb. 280 forint, tehát 1 dobozban a 20 cigaretta ára összesen ~6 forint!!!) Javíts ki ha tévedek, de úgy tudom a legolcsóbb cigi ára is 1.000 forint felett van. Megjelentek emellett a ‘könnyű cigaretták’ viszont ezek még veszélyesebbek! Ez a dohányipari termék kapott egy plusz szűrőt, ’papírfiltert’ szintetikus műrostból. Lehet, hogy inkább ezt választottad, mert úgy tűnt számodra, hogy így egy kevésbé ártalmas cigarettát vásárolsz. Igazából ez csak marketing trükk, mivel biztonságosabbnak tűnik, ezért drágábban lehet eladni, nagyobb a haszna rajta a dohánygyárnak!

Ezért garantált öngyilkosság a dohányzás

A dohányfüstöt kb. 4000 anyag alkotja, ebből 59 bizonyítottan rákkeltő! A tüdőrák halálozása még kezelés mellett is 60-70%. A légcsőrák és tüdőrák kialakulásának valószínűsége 11x a gégerák 5x nagyobb a nemdohányzókéhoz képest, főleg alkohollal és kávéval együtt. Így ráadásul gyomorfekély kialakulásához is vezethet. Hatására fokozódik az érelmeszesedés, a szívinfarktus veszélye. A napi egy dobozzal fogyasztó személynél 21 %-kal nagyobb a tüdőrák esélye. A tüdőrákosok több, mint 90%-a dohányos! A dohányfüst olyan irritáló anyagokat tartalmaz, amelyek fokozott nyálkatermelést eredményeznek. Gyakori a gégerák és a torokrák, a szájüregi rák. A szív- és érrendszeri betegségek okozója legnagyobb számban a cigaretta. Az artéria fala elmeszesedik és megkeményedik, az érfalakra zsír és kálcium rakódik le, ami elzárja és ez agyvérzést, szívinfarktust, lábszárfekélyeket okoz. 
Cigarettánként kb. 2 liter füstöt lélegzel be! 

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint, évente Magyarországon kb. 36.000 ember hal meg a dohányzás következtében. 

Nem csupán akaraterő kérdése! Ezért olyan nehéz leszokni róla

A nikotin 7 másodperc alatt eljut az agyba, serketni a dopamin kiválasztást (boldogsághormon) elősegíti az endorfin (szerelemhormon) termelését, ettől érzi úgy a dohányos, hogy megnyugszik.  Az 50-es években ammóniával, tehénhúggyal kezdték átitatni a cigarettát, mert az lúgosítja a dohányfüstöt, így a nikotin hamarabb szívódik fel, kerül az agyba, így gyorsabban szokik rá a fogyasztó. A hozzáadott mérgek erősítik a nikotinfüggőséget okozó hatást.

Van remény! Segítség a leszokásban

Jól rád ijesztettem, de bevallom ez is volt a célom! Nézd meg a videókat a cikk végén és ha megszületett benned a döntés, hogy leszokj a cigiről, keress a neten, vannak megfelelő szakemberek (orvosok és természetgyógyász szakértők) akik tudnak segíteni Neked ebben!
Ha most abbahagyod a dohányzás bármely formáját, 4-12 hét múlva jelentősen javul a vérkeringésed, a szívinfarktus, a tüdőrák kialakulásának kockázata felére csökken és így talán jó egészségben láthatod felnőni a gyermekedet, unokáidat! 

Még ne hagyd itt az oldalt, kattints a linkekre és mozizz! Nézz és láss! Ne mérgezd meg magad önként úgy, hogy még fizetsz is érte… kétszer! Először, amikor megveszed a cigarettát, később pedig amikor a gyógyszereidet fizeted ki és megpróbálod csökkenteni a testednek okozott kárt és igyekszel majd megmenteni az életed!

A fentiekben leírtak után miért vállalnál a cigaretta miatt ekkora kockázatot? A plasztikai műtét eredménye rajtad is múlik, nem csak a sebészen! Tudom, nagyon könnyű rászokni és iszonyat nehéz leszokni róla, ezt a dohánygyártók szándékosan így intézték így, de a legfontosabb, hogy az elhatározás meglegyen, hogy akarj leszokni a cigiről!  Nyilván az akaraterőd is kell hozzá, csak nem mindegy, hogy mennyire lesz nehéz letenni a cigit. Vannak olyan természetes és orvosi megoldások, amik a cigaretta utáni vágyadat csökkentik, mint ahogy a fogyókúrás diétákat is ki tudod egészíteni étvágycsökkentő termékekkel.

Ha még nem döntötted el, hogy hajlandó vagy-e lemondani arról a káros szenvedélyedről, ami idővel elveszi a szépséged, fiatalságod, egészséged, nézz körül ezen az oldalon, hátha további érveket olvasol, ami meggyőz erről. A leteszemacigit.hu honlap az Országos Egészségfejlesztési Intézet (OEFI) megbízásából,  az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) támogatásával készült. 

Forrás, ahonnan az adatok származnak: YOUTUBE
CIGARETTA. Avagy milyen dohány van valójában a cigarettában
Dohányzás ellen (IHS)
Dohányzás káros hatásai