IMPLANTÁTUM VAGY FELTÖLTÉS SAJÁT ZSÍRRAL?

A legtöbb nő NEM elégedett azzal, amit a melltartó alatt rejteget. Mindannyian szeretnénk formás, kerek, feszes melleket. Viszont sokan szívesen elkerülnék a mellműtétet és inkább helyettesítenék valamilyen ‘természetesebb’ módszerrel. Gondolom, mondanom sem kell, hogy az elsődleges és legfontosabb szempont, hogy a megfelelő orvost válaszd, mert ez egy nagyon komoly döntés, egy testrészed kerül átformálásra. Ne kockáztass, írj nekem, ha ebben is a segítségedre lehetek, hiszen Magyarország legprofibb plasztikai sebészeivel állok kapcsolatban!

Nézzük most mindkét módszer előnyeit és hátrányait!

MELLNAGYOBBÍTÁS IMPLANTÁTUMMAL:

mellplasztika2.jpg


Mellimplantátum behelyezésével kalkulálható, tervezhető a forma és a méret, amit a plasztikai sebésszel együtt választotok ki. Természetes tapintásúés diszkrétebb méretválasztás esetén nem szembetűnő, sőt néha nehezen eldönthető, hogy plasztikázott mellről vagy ‘eredeti’ mellről van-e szó. Ha zsiványabb, látványosabb hatást szeretnél elérni, vagyis ‘hűűűha melleket akarsz’ akkor ez a módszer a megfelelő számodra. Mivel a testünk asszimetrikus, így arra is van lehetőség, hogy az egyik implantátum más méretű legyen, korrigálva ezzel optikailag a méret vagy formabeli különbségeket.

Az implantátum behelyezéséhez néhány centiméteres metszést kell ejtenie a plasztikai sebésznek, ennek legáltalánosabb módja, hogy a heg, a mell alatti redőben helyezkedik majd el. (Létezik olyan műtéti eljárás, ahol a mellbimbó eltávolításával, majd visszavarrásával biztosítják az implantámum behelyezését, de ezt általában mellfelvarrás esetén javasolják, még ritkább esetben a hónalj felőli bemetszéssel is lehetséges betenni az implantátumot, viszont ez utóbbi két esetben szembetűnőbb a heg, mintha a mell alatti redőben rejtve maradna.) 

Az élethosszgaranciás implantátumokat nem kell ‘x’ évente cserélni, csak akkor, ha úgy érzed szükséges, amikor már a korod előrehaladtával a gravitáció következtében a mell mirigyállománya is megfárad és a bőr is megereszkedik. Előbb-utóbb te magad fogod akarni és kérni a korrekciót vagy egy nagyobb méretű implantátumcserével vagy egy mellfelvarrással attól függően, hogy milyen mértékű lesz az öregedés okozta változás. Bár az implantátum a tested számára egy idegen anyag, mégis elenyésző esetben okoz irritációt, allergiás reakciót, használata biztonságos, ám ritkán mégis előfordulhat, hogy az implantátum körül képződött ‘tok’ zsugorodni kezd és deformitást okoz. 

(Kapcsolódó cikk: kattint ide!)

MELLNAGYOBBÍTÁS SAJÁT ZSÍRRAL:

plasztikai sebész_műtő 1280x853.jpg

A saját zsírral történő mellnagyobbítás esetén először is rendelkezned kell súlyfelesleggel, tehát a testeden zsírt kell felhalmoznod, hogy elegendő ‘töltőanyag’ álljon a rendelkezésre a mellnagyobbításhoz. A folyamat első lépcsőfoka a zsírleszívás.

Tehát tudnod kell, hogy ez valójában 2 műtét egyben. A zsír leszívása egy speciális kanüllel történik, csupán pár milliméteres bemetszés történik, ennek köszönhetően a gyógyulás gyors és hegmentes lesz.

A leszívott zsír alkalmazható a mellnagyobbítás mellett az arc ráncfeltöltésére vagy szájfeltöltésre is. A zsírszövetet beinjekciózással juttatja be a sebész a választott testrészbe.

Ennél az eljárásnál a saját szervezeted által termelt természetes anyagot, (nem egy idegen implantátum-anyagot) használnak a sebészek a mellnagyobbításhoz, aminek hátránya, hogy nem lehet tudni előre, hogy hány százaléka szívódik majd fel, valamint ebből adódik, hogy nem garantált a szimmetria sem. Ez azt jelenti, hogy lehetséges, hogy több beavatkozásra is szükség lesz a kívánt eredmény eléréséhez. A mellek formája, mozgása, tapintása természetes marad, viszont nem lesz olyan hangsúlyos a dekoltázsvonal, és a méretnövekedés, mint egy implantátummal történő mellnagyobbítás esetén.

Ez egy hosszadalmas eljárásamely nagy szakmai felkészültséget és tapasztalatot és komoly klinikai hátteret, felszereléseket igényel. Ritkán előfordulhat helyi meszesedés, amikor a zsírsejtek összeállnak jóindulatú keményebb csomócskává. Ezek általában maguktól felszívódnak 1-másfél év alatt vagy ha mégsem, nyirok-és egyéb masszázzsal vagy további terápiás eljárással eltűntethetők. Viszont jó, ha tudod, hogy a beültetett zsírsejteknek kiszámíthatatlan a viselkedése. A felszívódási folyamat során mésztartalmú szemcsék képződhetnek, amelyek maradandó formában láthatóak lesznek később is az emlők radiológiai vizsgálata során. Ezen meszes csomók hasonló megjelenésűek az emlőrákhoz, ezért nehézséget okozhat a zsírbeültetés maradványcsomóinak és a kimutatható daganatos csomók elkülönítése. 

Mindkét beavatkozás altatásos műtétként zajlik, tehát mire felébredsz, már túl is vagy rajta és csak a gyógyulásra kell koncentrálnod.

Mindkét beavatkozás biztonságos sebészeti eljárás, nagyon ritka esetben fordul elő komplikáció vagy krónikus szövődmény.

akció ikon 130x130.jpg

A beavatkozások árában nincs számottevő különbség. Kb. 1 millió forint körüli átlag!árral kalkulálhatunk, hiszen az egyik esetben a mellimplantátum árával, a másik esetben pedig a zsírleszívás költségével kell számolnunk. Kivéve, ha a saját zsírral való feltöltést ismételni kell a felszívódás vagy az emiatt keletkező asszimetria miatt. Pontos árat a plasztikai sebész fog tudni neked mondani a konzultáció alkalmával, a te testi adottságaid és az általad elérni kívánt cél meghatározása után, személyre szabottan.

Bármi kérdésed maradt, ne tartsd magadban, azért vagyok, hogy plasztikai szaktanácsadóként a segítségedre lehessek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

7 + 14 =