MELLPLASZTIKA – MELLNAGYOBBÍTÁS IMPLANTÁTUMMAL

Létezik mellkisebbítő plasztikai műtét, mellfelvarrás a megereszkedett mellek széppé formálására, igényelhető a mellnagyobbítás saját zsírral történő feltöltéssel is, de maradjunk most a legnépszerűbb beavatkozásnál: mellnagyobbítás implantátummal. Ennek kapcsán kapom a legtöbb levelet. Nagyon aktuális a téma. Kiemeltem a leggyakoribb kérdéseket. Ha nincs közte amire kíváncsi vagy, mindenképpen írj nekem egy üzenetet!

mellplasztika1.jpg

Valóban veszélyesek az implantátumok?

Az implantátumokról számtalan ijesztő történet kering. Néhány nőt ezek az “ismerősöm ismerősével történt meg” rémmesék tartanak vissza attól, hogy végre jól érezhessék magukat a bőrükben. Veled is ez a helyzet? Ha csak ez az ok, ami miatt nem mersz lépni, engedd meg, hogy eloszlassam az ezzel kapcsolatos a tévhiteket. 

A „felrobban a mellem” story a kedvencem 🙂

Valaki azt kérdezte tőlem, hogy igaz-e, hogy repüléskor a magaslégköri nyomás miatt a beültetett szilikon implantátum felrobban, illetve mélymerüléses búvárkodás alkalmával is hasonló kimenetelre számíthatunk. A valóság az, hogy többször utaztam repülővel, sőt a beültetett implantátumok gond nélkül átvészeltek már néhány tandemugrást is 4000 méter magasból. Szakértők szerint az implantátumok olyan nagy nyomás hatására robbannának fel, ahol már maga a test is összeroppanna. Szóval semmi pánik, a mellnagyobbításnál semmilyen földön uralkodó fizikai hatás következtében nem válhattok két lábon járó bombává.

Az implantátum előidézhet betegséget a testben?

A másik dolog, ami sokaknak visszatartó erővel bír, hogy állítólag maga a szilikon, a kötőszöveti- és daganatos betegségeket elősegítője lehet. Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy semmilyen mértékben nem növelik a mell esetében előforduló betegségek kialakulását.

Mi van ha kiszakad és szivárog?

implantátum_.jpg

 
Nyilvánvalóan a fenti vizsgálatok az ép mellimplantátumra vonatkoznak, de mi a helyzet akkor, ha az implantátum kiszakad és „szivárog” belőle az anyag? Az utóbbi években már az úgynevezett kohezív géllel töltött implantátumok számítanak a legmodernebbnek. A töltőanyag zselészerű, a szakmában vicces nevén gumimaciként emlegetik. Tapintása természetes és kellemes, jobban tartja a formáját, mint a korábbi típusok. Esetlegesen baleseti okok miatt sérülhet, de akkor sem szivárog ki az anyag a szövetek közé. Aggodalomra nincs ok.

Szülés előtt vagy után legyen a műtét?

Az attól függ, hogy mikorra tervezed a babát. Nyilván nem praktikus a babaprojekt előtt közvetlenül mellplasztikára bejelentkezni. Amiatt nem kell aggódnod, hogy ez majd befolyásolja a szoptatási képességed, ugyanis beültetéskor semmiképp sem sérülnek a tejelválasztó mirigyek és a baba szervezetébe sem kerül semmiféle káros anyag, az implantátumot ugyanis a  mirigyállomány alá helyezik be. Tény viszont, hogy a terhesség alatti és/vagy szülés utáni súlygyarapodás, a hormonális változások és a mellméretnövekedés (majd a szoptatás utáni gravitációs hatás) után a korrekció indokolttá válhat.

Mekkora implantátumot válasszak?

A legjobb, ha ezt a plasztikai sebésszel, a személyes konzultációdon beszélitek meg. Jó ha van konkrét elképzelésed. Emlékszem én is a netről vadászott és kinyomtatott fotóval a kezemben jelentem meg a dokinál, hogy „ilyet akarok”. J Az igazság az, hogy vannak fizikai illetve matematikai korlátok, amiket figyelembe kell venni. A mellkasod szélessége, a bőröd rugalmassága, az implantátum plusz súlya amit gerinced feladata lesz tartani. A melleid minden bizonnyal nem azonos formájúak és méretűek. Ha szerencsés vagy, akkor alig látható a különbség és majdnem szimmetrikusak. Ezesetben mindkét implantátum azonos méretű lehet. Ellenkező esetben különböző méretű implantátummal lehet korrigálni a forma és a méret különbségét.

Mayra Hills.jpg

Azért ebben is vannak eszement kivételek. A neten találtam rá Mayra Hills fotóira, 
aki 70Z méretű melltartót hord. Mayra a világ legnagyobb mellű nője.

A kerek vagy anatómiai azaz csepp alakú a jobb?

A legtöbb orvos a kerek formát javasolja, mert az implantátum felső részét izom alá helyezve tökéletesen szép és természetes hatású mellformád lesz, nem úgy hat rá a gravitáció sem és nem tud erős külső hatás következtében elfordulni, mint néhány mirigyállomány alá behelyezett anatómiai/csepp alakú implantátum esetében. Ha engem kérdezel, én a kerek implantátum híve vagyok. 

1. női mell felépítése 
2. implantátum a mirigyállomány alatt
3. implantátum a mellizom alatt

Még rengeteg dolgot meg sem említettünk a mellplasztikával kapcsolatban. 
Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, írj itt és én válaszolok! Sőt! Akár személyesen is elkísérlek egy díjmentes konzultációra, ha szeretnéd, az általam ajánlott plasztikai sebészek egyikéhez, akiket a legjobb szakemberek között tartanak számon Magyarországon! Mindenképp választ kell kapnod a kérdéseidre, mielőtt döntést hozol! 

 Ezt a cikket itt is elolvashatod

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

16 − 5 =