MŰANYAGMENTES JÚLIUS

Mint ahogy azt már biztosan tudjátok is rólam, nekem nagyon sok misszióm van. Most a legújabb a műanyagmentes július megtartása.

Annyi küldetésem van, aminek igyekszem megfelelni, sőt jó példával elöljárni hogy nehezen tudom mindet 100%-osan ellátni.

Férjecském, Atti maximálisan támogat és segít ezekben a projektekben. Az állatokat imádjuk, így az állatvédelem számunkra az egyik legfontosabb. Több állatvédő egyesületet, alapítványt is támogatunk. Ezen a héten megmentettünk egy süni családot is.

Nem győzzük összeszedni mindenki után a szemetet, a cigaretta csikkek összegyűjtése bőven meghaladja a képességeinket, mindenesetre a szemétszedést nem hagyjuk abba. 

Igyekszem kiharcolni a társasházban ahol élünk, hogy a szelektív hulladékgyűjtés szabályai szerint válogassuk szét a szemetünket. Fontosnak tartom a környezetkímélő bio és öko tisztítószerek használatát is, (erről még nem született cikkem, de hamarosan írok róla) valamint az egészséges életmód és rendszeres sport mellett a szépségápolással kapcsolatban is igyekszem kizárni a mesterséges anyagokat illetve mérgeket tartalmazó termékeket és persze a dohányzás káros hatásaira is folyamatosan felhívom a figyelmet a közvetlen környezetemben élőknek, saját magam által gyártott plakátokkal. Erről is hamarosan írok egy cikket, hiszen a plasztikai műtétek utáni sebgyógyulást sajnos negatívan befolyásolja a dohányzás!

Igyekszem műanyagmentes és hulladékmentes háztartást kialakítani.

Azt vettem a fejembe hogy a műanyagmentes július nálam valóban az lesz! De sajnos önhibámon kívül beleszaladtam olyan dolgokba, amik meggátolták a sikert. Mindjárt elmesélem hogyan véreztem el már a hónap első felében. Addig is nézd meg ezt a videót, ez a legújabb ötletem, a legfurább dolog, ami miatt először csak nevettek rajtam a környéken.

Nos. Konkrétan az történt ugyanis hogy az egyik bioboltból online rendeltem vegyszermentes, öko termékeket. Mosódiót, öblítőt, mosogatószert, felmosószert. A dobozban nem papírba voltak csomagolva a termékek hanem buborék fóliába, plusz rengeteg olyan hungarocell darabbal voltak körülvéve, ami indokolatlanul sok felesleges hulladék! Mondanom sem kell, hogy a mosódió nylonzacskóban, a többi tisztítószer műanyag flakonban van. Tehát mégcsak nem is törékeny és így még nagyobb hülyeség a buborékfólia. Szóval ha ilyen szigorúan vesszük a kihívást, akkor elbuktam. A zöldségesnél már régóta saját textiltáskával vásárolunk, mégis furcsán nézett rám, amikor a félbevágott dinnyén lévő nejlonzacskó helyett alufóliát kértem. Ráadásul nem tudok mindenre nemet mondani, kénytelen vagyok néhány terméket műanyagba csomagolva megvásárolni, mert lehetetlen fogkrémet venni egyéb más alternatív csomagolásban (legalábbis én nem találtam egyelőre) ezért laz sem kizárt, hogy házilag fogom elkészíteni magamnak a legtutibb fogkrémet.

De legalább a fültisztító pálcám szára már bambusz. :)