SZEM ALATTI KARIKÁK ELTÜNTETÉSE

Akinek szem alatti sötétebb színű karikái vannak, annak az arca folyton fáradtnak, elgyötörtnek és öregebbnek tűnik, hiszen amikor ránézel, rögtön azt gondolod, hogy alváshiány okozta. Való igaz, hogy a kevés alvás is meglátszik egy arcon, de ennek kellemetlen tünetei eltűnnek, ha az ember végre kipiheni magát. Ha csak túlhajszoltad magad, elegendő lehet, ha uborkaszeletet teszel a csukott szemedre vagy vásárolsz egy zselés szemmaszkot, amit használat előtt rövid ideig a hűtőszekrénybe teszel. Ha az alváshiány huzamosabb ideje fennáll és valaki krónikus kialvatlanságban szenved, a tünetek állandósulhatnak.

orvos 2.jpg

A karikás szem oka, hogy a szem körüli bőr vékonyabb, (0,5 mm vastag) ezért a szem körüli erek jobban előtűnnek, mint a testünk más területein (2 mm vastag). Ez a kor előrehaladtával fokozódik, amikor a szövetek még inkább elvékonyodnak. Ezt genetikai tulajdonság is befolyásolja, van akinek már fiatal korában is erőteljesebben látszanak a karikák a szemei alatt. (Markus Steiner – Német Bőrgyógyászok Szakmai Szövetség) A sötét karikákat gyakran szem körüli püffedtség kíséri. A szem alatti “táskákat” általában a folyadék felgyülemlése okozza, ennek okozója lehet allergia, betegség vagy a túlzott sófogyasztás. Az ödéma miatt megnő a szem körüli területen a nyomás, a vérerek közelebb kerülnek a bőrfeszínhez, emiatt látszódnak az erek még jobban és válnak még hangsúlyosabbá a sötét karikák.

Fontos tudnod, hogy ha a szemed alatti bőr tartósan vörös, barna, kék vagy lila árnyalatot vesz fel, akkor orvoshoz kell fordulnod! „Az erős, mély ráncokés a kékesfekete elszíneződéslehet annak a jele, hogy túl kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztasz, illetve tükrözheti azt is, hogy túl kevés ásványvizet iszol. Jó esetben elegendő néhány apró változtatás az étrendben” (Ursula Sellerberg – Berlini Szövetségi Gyógyszerészkamara) Tegyük fel, hogy eleget alszol (legalább 6-8 órát éjszakánként) rendszeresen sportolsz (minimum heti 2 órát), elegendő és változatos a zöldség-gyümölcs fogyasztásod és a folyadék utánpótlásod (szénsavmentes ásványvíz – legalább napi 3 liter) és a szervezetedben jelen vannak a szükséges vitaminok és ásványi anyagok (évente 2x tavasszal és ősszel kúraszerűen szedj multivitamint) és mégis karikák vannak a szemed alatt. Akkor mi okozza ezt a tünetet? Keresd fel orvosodat, mert ezt akár előidézheti vitamin- vagy vashiány, allergia, súlyosabb esetben vesebetegség, pajzsmirigy probléma vagy a nyirokrendszer nem megfelelő működése.


Amikor a természetes megoldások már nem enyhítik kellőképpen a tüneteidet, plasztikai sebészre van szükséged. A plasztikai sebész a szem alatti területet saját zsírral vagy hyaluronsavval tölti fel, így az erek nem színezik át kékeslilára a bőrt. A szem alatti karikák kezelésére az orvos leggyakrabban ezt a két lehetőséget ajánlja, de botox-al kombinált szérumok is léteznek. A saját zsír feltöltés legújabb technikai vívmánya a Lipogems, amikor a zsírszövet átültetéséve egyidőben őssejt aktiválást is végeznek.

 Íme a szem alatti karika 10 parancsolat:

10.png

 1. Aludj legalább 6-8 órát éjszakánként!

2. Igyál meg naponta legalább napi 3 liter szénsavmentes ásványvizet!
3. Egyél mindennap zöldségeket, gyümölcsöket!
4. Évente 2x, tavasszal és ősszel kúraszerűen szedj multivitamint!
5. Sportolj rendszeresen, minimum hetente 2 órát!
6. Alkalmazd a természetes gyógymódokat a tüneteid enyhítésére!
7. Ha a fentiek után sem tapasztalsz jelentős pozitív változást, menj el a háziorvoshoz!
8. Ha nem betegség okozza a szem alatti karikákat, keress meg engem és segítek megoldást találni!
9. Ne ess pánikba, ne feledd a szem alatti karikákat genetikai tulajdonság is befolyásolhatja!
10. Több szépészeti lehetőség is a rendelkezésedre áll, csak írj nekem és segítek választani!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

négy × kettő =